Filmek

Japán Filmhét - Dalra fel!

Japán Filmhét - Dalra fel!

Kuchibiru ni uta wo
/ 132p
/ 2015

Yuri Kashiwaga, koncertzongorista múltja ellenére, általános iskolai énektanárként tér vissza szülővárosába, egy gyönyörű szigetre. Az új tanárnő érkezése felforgatja az iskolai kórus mindennapjait, amelynek tagjai lelkesen készülnek egy kórusversenyre. A zene lassan közelebb hozza egymáshoz a tanárnőt és tanítványait, és mindnyájuknak segít sérelmeik feldolgozásában. Miközben Yuri újra rátalál a zongorára, tanítványai igazi közösségé kovácsolódnak.

 

Rendező: 
Takahiro Miki
T
Japán Filmhét - Abraxas fesztiválja

Japán Filmhét - Abraxas fesztiválja

Aburakurasu no matsuri
/ 113p
/ 2010

A buddhista pap, Kyoshinen élete válságban: depresszióval küzd és képtelen azonosulni hivatásával. Kétségbeesésében elhatározza, hogy valóra váltja gyermekkori álmát: élő rock koncertet ad szülővárosában. A bizarr alaphelyzet rengeteg humoros és megható pillanatot eredményez, és megtudhatjuk, hogyan sikerül a papnak ismét életerőt merítenie a rock and rollból.

Rendező: 
Naoki Katô
T
Japán Filmhét - Okuda és a zenekari nyúl

Japán Filmhét - Okuda és a zenekari nyúl

Gakutai no usagi
/ 97p
/ 2013

Okuda magának való, visszahúzódó fiú, aki nem lelkesedik a szabadidős tevékenységekért. Az iskolai fúvószenekar mégis felkelti az érdeklődését, ráadásul kiemelt szerepet kap egy koncerten. Vajon sikerül felnőnie a feladathoz? A történet során nyomon követhetjük, hogyan kezd a fiú életében először igazán küzdeni valamiért, és hogyan változtatja meg életét egy titokzatos zenekari nyúl.

Rendező: 
Takuji Suzuki
T
Japán Filmhét - Kanzaburo – Egy kabukiszínész világa

Japán Filmhét - Kanzaburo – Egy kabukiszínész világa

Kanzaburo
/ 95p
/ 2013

Nakamura Kanzaburo (1955-2012) nemzedékének egyik legkiválóbb kabukiszínésze volt. Négy éves kora óta szerepelt kabuki színdarabokban, és 57 éves pályafutása során fáradhatatlanul törekedett a tökéletes előadásmód elsajátítására. Az egész estés dokumentumfilm amellett, hogy bemutatja a legendás színész életét, betekintést nyújt a kabuki színház kulisszái mögé is. A magyar közönség számára ritka lehetőség, hogy ilyen közelről ismerheti meg a kabuki négyszáz éves színházi hagyományait.

T
Japán Filmhét - Maestro!

Japán Filmhét - Maestro!

/ 129p
/ 2015

A gazdasági válság miatt felbomlott Shinichi Kousaka koncertmester szimfonikus zenekara, most azonban a tagok új esélyt kapnak, hogy egy koncert erejéig ismét összeálljon a zenekar. Nincs könnyű dolguk, hiszen a legkiválóbb tagok mind elszerződtek máshová, és egyetlen hónapjuk van, hogy egy számukra ismeretlen, furcsa karmesterrel felkészüljenek a koncertre. A különc karmester formabontó stílusa kezdetben ellenállásba ütközik, módszerei azonban hamarosan meghozzák az eredményt, és a zenekar újra életre kel.

A film Akira Saso azonos című mangája alapján készült.

T
Rendes fickók

Korhatár besorolás piktrogram

Rendes fickók

The Nice Guys
krimi-vígjáték
/ 116p
/ 2016

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Jackson Healy - Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Holland March - Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében.

Rendező: 
Shane Black
Szereplők: 
Matt Bomer, Ryan Gosling, Russell Crowe, Kim Basinger, Margaret Qualley
T
Liliom ösvény

Korhatár besorolás piktrogram

Liliom ösvény

film
/ 91p
/ 2015
/ mb

Rebeka egy ideje egyedül él. Azokon a napokon, mikor kisfiával, Danival találkoznak, együtt fedezik fel a titkokkal teli hétköznapokat. Az elvált anya nagy ívű meséje köti össze az együtt töltött időt, melynek állandó szereplői mindkettőjüknek fontossá válnak. Közösen szállnak szembe Rebeka újra testet öltött gyerekkori démonaival, hogy leszámoljanak velük egyszer és mindenkorra.

Rendező: 
Fliegauf Benedek
Szereplők: 
Stefanovics Angéla, Sótonyi Bálint, Székely B. Miklós, Gindert Mária, Balogh Maja, Somkúti Bence
T
DRASTIK PUTTO: Klippremier + animációs rövidfilmek

DRASTIK PUTTO: Klippremier + animációs rövidfilmek

Mohaember a moziban!

Jön, jön, jön a Drastik Putto zenekar első klipje! Ráadásul nem is akárhogy. Megelevenednek a Toldiban a képkockák, lejönnek a figurák a vászonról és koncertformába öntik azt a frenetikus zenei tudást, amiért mindenki annyira odavan. A buli előtt a Dot & Line animációs blokkja fűti fel a hangulatot.
Jegyár: 1000 Ft.

Kapunyitás: 22:00
Animációs rövidfilm-vetítés és klipbemutató: 22:00-23:00
Drastik Putto koncert: 23:00 (utána dj)

A klip és a grafikai munkák Máté András érdeme. Köszönjük!

Kivégzési parancs

Korhatár besorolás piktrogram

Kivégzési parancs

Kill Command
akciófilm
/ 99p
/ 2016
/ f

A közeljövőben járunk. A technológia-függő társadalom jelenleg gyilkos gépek ellen harcol. Épp erre a harcra felkészülve egy elit katonai egység helikopterrel egy távoli szigetre utazik, hogy itt megfelelően kiképezzék őket. A kiképzésnek induló gyakorlat viszont hamarosan éles szituációvá válik.

Rendező: 
Steven Gomez
Szereplők: 
Vanessa Kirby, Thure Lindhardt, David Ajala, Tom McKay, Bentley Kalu
T
HVG Extra Business Szalon - Döntési modellek  - A stratégiai gondolkodás művészete

HVG Extra Business Szalon - Döntési modellek - A stratégiai gondolkodás művészete

HVG Extra Business Szalon - Döntési modellek  -  A stratégiai gondolkodás művészete

Hogyan dolgozzunk hatékonyabban? Mennyi a túl sok információ? Milyen döntéshozó-típus vagy?

Oldalak