Filmek

A Wall Street farkasa

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - A Wall Street farkasa

The Wolf of Wall Street
életrajzi dráma
/ 179p
/ 2013
/ f

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Rendező: 
Martin Scorsese
Szereplők: 
Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort) Jonah Hill (Donnie Azoff) Matthew McConaughey (Mark Hanna) Jon Favreau (Manny Riskin) Jon Bernthal (Brad) Rob Reiner (Max Belfort) Kyle Chandler (Patrick Denham) Ethan Suplee (Toby Welch)
Food Film Fighters

Food Film Fighters

Improvizatív filmest — a Toldiban

A Grund Színház bemutatja:

Slammerek: Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana és Simon Márton
Színészek: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Ferencz Attila és Palkovits Nóra
Házigazda: Andrew Hefler
Hangember: Csobay Bence

Végy néhány jóvágású slammert, adj hozzájuk titokban egy híres filmet, majd fűszerezd meg impróra vágott színészekkel és paprikázd fel őket rendesen. Ha már jól begőzölt, tálald két felvonásban.

T
Kiskakas 2015 - Kortárs japán animációs rövidfilmek

Kiskakas 2015 - Kortárs japán animációs rövidfilmek

Kortárs japán animációs rövidfilmek

(kurátor: Kinoshita Sayoko, a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Fesztivál igazgatója)

Válogatás az elmúlt években a világ egyik vezető animációs filmfesztiválján, a Hiroshimai Nemzetközi Animációs Fesztivál szerepelt kiemelkedő japán alkotásokból.

A filmeket japánul, angol felirattal vagy szinkronnal vetítjük!

PICA DON (Renzo & Sayoko Kinoshita, 1979, 10')

T
Kiskakas 2015 - MOME Fresh

Kiskakas 2015 - MOME Fresh

19:00 MOME Fresh

A MOME animáció tanszékén az elmúlt év során készült hallgatói munkák sorában a legújabb diploma- és vizsgafilmek mellett látható a nemzetközi Essemble projekt keretében készült legutóbbi két MOME Anim alkotás is.

T
Kiskakas 2015 - GEIDAI Animation Fresh

Kiskakas 2015 - GEIDAI Animation Fresh

21:00 GEIDAI Animation Fresh

Válogatás a Tokyo University of the Arts (GEIDAI) animáció tanszékén készült legújabb diplomafilmekből. Az alkotások az animációs technikák és stílusok széles körét ölelik fel, a stop motion technikától, a rajzanimáción és a kevert technikán keresztül, a kísérleti munkákig és a legmodernebb számítógépes animációig.

T
Kiskakas 2015 - ASF (Animation Sans Frontiéres) válogatás

Kiskakas 2015 - ASF (Animation Sans Frontiéres) válogatás

19:30 ASF (Animation Sans Frontiéres) válogatás

T
Kiskakas 2015 - GEIDAI Animation Best of

Kiskakas 2015 - GEIDAI Animation Best of

21:30 GEIDAI Animation Best of

Válogatás a Tokyo University of the Arts (GEIDAI) animáció tanszékén készült diplomafilmekből. A vetítési blokkot a tanszéket vezető Ito Yuichi professzor három alkotása zárja.

T
Káprázatos holdvilág

Korhatár besorolás piktrogram

Színészből Rendező Sorozat - Woody Allen - Káprázatos holdvilág

Magic in the Moonlight
romantikus vígjáték
/ 97p
/ 2014
/ f

Kevesen tudják, hogy minden idők legünnepeltebb kínai bűvésze, Wi Ling Soo valójában nem más, mint Stanley Crawford (Colin Firth), egy mogorva, arrogáns angol férfi. Crawford nem csak egetverően öntelt, de irtózik az állítólagos médiumoktól, akik azt hangoztatják, igazi varázslatra képesek. Legjobb barátja, Howard Burkan (Simon McBurney) meggyőzi a mágust: utazzon el vele a Cote D'Azurra, a Catledge családhoz, és leplezze le a fiatal, és rendkívül elbűvölő látnokot, Sophie Bakert (Emma Stone).

Rendező: 
Woody Allen
Szereplők: 
Emma Stone (Sophie Baker) Colin Firth (Stanley Crawford) Marcia Gay Harden (Mrs. Baker) Jacki Weaver (Grace Catledge) Hamish Linklater (Brice Catledge) Eileen Atkins (Vanessa) Erica Leerhsen (Caroline)
22.Titanic Filmfesztivál - X+Y

22.Titanic Filmfesztivál - X+Y

X+Y
dráma
/ 111p
/ 2014

Összehozhat két embert a Fibonacci-sorozat? Az antiszociális tinédzser, Nathan végignézte, ahogy egy autóbalesetben édesapja meghalt. A fiú ráadásul autista. Ám amilyen nehezen dekódolja az embereket, olyan könnyen oldja meg a legbonyolultabb matekpéldákat. Be is kerül egy Matematikai Olimpiára készülő nemzetközi csapatba, ahol talán kinyílhat számára a világ. Morgan Matthews megrázó drámáját Mike Leigh kedvenc színészei teszik naggyá: Asa Butterfield, Sally Hawkins, Eddie Marsan és Rafe Spall.

Rendező: 
Morgan Matthews
Szereplők: 
Asa Butterfield, Rafe Spall, Sally Hawkins
T
22.Titanic Filmfesztivál - Taxi

22.Titanic Filmfesztivál - Taxi

Taxi
dokudráma
/ 82p
/ 2015

A filmezéstől 20 évre eltiltott iráni rendező teheráni taxisként forgatta legújabb, dokumentumfilmnek álcázott alkotását. Utasai között akadnak férfiak és nők, fiatalok és öregek, szegények és gazdagok, akik sofőrjükkel beszélgetve vallanak életük történéseiről. Panahi „filmművészethez szóló szerelmeslevele” elnyerte a Berlinale fődíját és a kritikusok FIPRESCI-díját is, melyet a háziőrizetben tartott alkotó helyett unokahúga vett át.

Rendező: 
Jafar Panahi
T

Oldalak