Filmek

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

Korhatár besorolás piktrogram

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

bábfilm
/ 56p
/ 1981

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT  (0)

színes, magyar bábfilm, 56 perc, 1981 

rendező: Urbán Gyula
író: Urbán Gyula
szereplők: Darvas Iván, Szöllősy Irén, Váradi Hédi, B. Kiss István, Harkányi Endre, Havas Gertrúd, Hacser Józsa, Gruber Hugó

Super 8

Korhatár besorolás piktrogram

Super 8

Super 8
sci-fi
/ 108p
/ 2011

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban - de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek - de mi célból?

Rendező: 
J.J. Abrams
Szereplők: 
Joel Courtney, Gabriel Basso, Elle Fanning
Félszemű

Korhatár besorolás piktrogram

Coen Sorozat - A Félszemű

True Grit
western
/ 106p
/ 2010
/ f

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak - a férfi tiltakozása ellenére -, hogy levadásszák Chaneyt. Az apja vére azt diktálja Mattie-nak, hogy a bűnözőt az indiánok földjén át is üldözze, és megtalálja őt a LeBouef nevű texasi ranger előtt, aki egy másik férfi meggyilkolása miatt vinné Chaneyt Texasba.

Rendező: 
Joel Coen, Etan Coen
Szereplők: 
Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon
Térkép a csillagokhoz

Térkép a csillagokhoz

Maps to the Stars
dráma
/ 111p
/ 2014
/ f

A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford (John Cusack) korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina (Olivia Williams) ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana (Julianna Moore), aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a '60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t (Sarah Gadon). Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát.

Rendező: 
David Cronenberg
Szereplők: 
John Cusack (Dr. Stafford Weiss) Olivia Williams (Cristina) Evan Bird (Benjie Weiss) Julianne Moore (Havana Segrand) Robert Pattinson (Jerome Fontana) Mia Wasikowska (Agatha Weiss) Carrie Fisher (Carrie Fisher) Sarah Gadon (Clarice)
T
Az üldözött

Korhatár besorolás piktrogram

Az üldözött

A Most Wanted Man
politikai thriller
/ 121p
/ 2013
/ f

Egy csúnyán megkínzott, félig csecsen, félig orosz fiatalember bukkan fel Hamburg iszlám közösségében, hogy édesapja sötét üzelmekkel szerzett vagyonát megkaparintsa. Természetesen ez nem kerüli el a német és amerikai hírszerző ügynökségek figyelmét sem. Megkezdődik a hajsza, miközben az idő egyre fogy a tét pedig egyre nagyobb: vajon a titokzatos férfi meghurcolt áldozat, vagy rombolásra és pusztításra készülő szélsőséges?

Rendező: 
Anton Corbijn
Szereplők: 
Philip Seymour Hoffman (Günther Bachmann) Rachel McAdams (Annabel Richter) Robin Wright (Martha Sullivan) Willem Dafoe (Tommy Brue) Daniel Brühl (Max) Nina Hoss (Erna Frey) Kostja Ullmann (Rasheed)
T
Az utolsó éjszaka Párizsban

Korhatár besorolás piktrogram

Az utolsó éjszaka Párizsban

Diplomatie
filmdráma
/ 88p
/ 2014
/ f

1944 augusztusában járunk, amikor a második világháború végkimenetele már eldőlni látszik: Hitler csapatai meggyengültek, a szövetségesek pedig fokozatosan törnek előre. A többgenerációs katonai család sarja, Dietrich von Choltitz tábornok a Führertől azt a feladatot kapja, hogy a legfontosabb épületeiben és hídjainál aláaknázott Párizst robbantsa fel. Ha Choltitz engedelmeskedik a parancsnak, nemcsak az európai kultúra egy kiemelkedően fontos darabját törli el a föld színéről, de több millió ártatlan embert is elpusztít.

Rendező: 
Volker Schlöndorff
Szereplők: 
Niels Arestrup (Général von Choltitz) André Dussollier (Raoul Nordling) Burghart Klaußner (Hauptmann Werner Ebernach) Robert Stadlober (Lieutenant Bressensdorf) Charlie Nelson (Le concierge) Jean-Marc Roulot (Jacques Lanvin)
T
Sin City: A Dame to Kill For

Korhatár besorolás piktrogram

Sin City: A Dame to Kill For (Original Version without subtitles)

action
/ 2014

Co-directors Robert Rodriguez and Frank Miller reunite to bring Miller’s visually stunning "Sin City" graphic novels back to the screen in SIN CITY: A DAME TO KILL FOR. Weaving together two of Miller’s classic stories with new tales, the town's most hard boiled citizens cross paths with some of its more notorious inhabitants.

Original version without subtitles!

Rendező: 
Robert Rodriguez, Frank Miller
Szereplők: 
Joseph Gordon-Levitt (Johnny) Bruce Willis (Hartigan) Jessica Alba (Nancy Callahan) Eva Green (Ava Lord) Mickey Rourke (Marv) Michael Madsen (Bob) Jamie Chung (Miho) Josh Brolin (Dwight McCarthy)
T
Az élet ízei

Korhatár besorolás piktrogram

Az élet ízei

The Hundred-Foot Journey
romantikus film
/ 122p
/ 2014
/ f

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.

Rendező: 
Lasse Hallström
Szereplők: 
Helen Mirren (Madame Mallory) Manish Dayal (Hassan Haji) Amit Shah (Mansur) Dillon Mitra (Mukthar Kadam) Om Puri (Papa) Charlotte Le Bon (Marguerite) Aria Pandya (Aisha) Clément Sibony (Jean-Pierre) Jean Kinsella (French Critic) , Rohan Chand (a fiatal Hassan Haji) Charlotte Lebon (Charlotte Le Bon)
T
A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája

Korhatár besorolás piktrogram

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája

Michael Kohlhaas
történelmi dráma
/ 122p
/ 2013
/ f

A 16. században a lókereskedő Michael Kohlhaas gondtalan családi életet él. Amikor egy helyi földesúr igazságtalanul elkobozza két lovát, előbb a jog és igazság útján próbál elégtételt venni. Ám minél jobban igyekszik törvényesen eljárni, annál kétségbe ejtőbb helyzetbe kerül. Amikor pedig tragikus körülmények között felesége is áldozatul esik a konfliktusnak, Kohlhaas fegyvert ragad, és lázadást szít, hogy önbíráskodással vegyen elégtételt az őt ért sérelmekért.

Rendező: 
Arnaud des Pallieres
Szereplők: 
Mads Mikkelsen (Michael Kohlhaas) Mélusine Mayance (Lisbeth) Delphine Chuillot (Judith) David Bennent (César) David Kross (Lelkész) Bruno Ganz (Kormányzó) Denis Lavant (Teológus) Swann Arlaud (Báró) Roxane Duran (Hercegné) Paul Bartel (Jérémie)
Frank

Korhatár besorolás piktrogram

Frank

film
/ 95p
/ 2014

Az Oscar-jelölt Michael Fassbender alakítja Franket, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét ebben az egyéni hangulatú zenés vígjátékban. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi - és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll.

Rendező: 
Lenny Abrahamson
Szereplők: 
Michael Fassbender (Frank) Domhnall Gleeson (Jon) Maggie Gyllenhaal (Clara) Scoot McNairy (Don) Hayley Derryberry (Simone) Kevin Wiggins (Hillbilly) Carla Azar (Nana)
T

Oldalak