Filmek

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

Korhatár besorolás piktrogram

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

bábfilm
/ 56p
/ 1981

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT  (0)

színes, magyar bábfilm, 56 perc, 1981 

rendező: Urbán Gyula
író: Urbán Gyula
szereplők: Darvas Iván, Szöllősy Irén, Váradi Hédi, B. Kiss István, Harkányi Endre, Havas Gertrúd, Hacser Józsa, Gruber Hugó

Super 8

Korhatár besorolás piktrogram

Super 8

Super 8
sci-fi
/ 108p
/ 2011

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban - de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek - de mi célból?

Rendező: 
J.J. Abrams
Szereplők: 
Joel Courtney, Gabriel Basso, Elle Fanning
Félszemű

Korhatár besorolás piktrogram

Coen Sorozat - A Félszemű

True Grit
western
/ 106p
/ 2010
/ f

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak - a férfi tiltakozása ellenére -, hogy levadásszák Chaneyt. Az apja vére azt diktálja Mattie-nak, hogy a bűnözőt az indiánok földjén át is üldözze, és megtalálja őt a LeBouef nevű texasi ranger előtt, aki egy másik férfi meggyilkolása miatt vinné Chaneyt Texasba.

Rendező: 
Joel Coen, Etan Coen
Szereplők: 
Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon
Björk: Biophilia Live

Björk: Biophilia Live

koncertfilm
/ 97p

Björk Biophilia Live c. koncertfilmje 5 alkalommal lesz látható a Budapest Film mozijaiban. A film nem kerül hagyományos moziforgalmazásba itthon, a magyar közönség csak ezen a néhány alkalmas sorozaton találkozhat vele. Peter Strickland és Nick Fenton rendező munkája a világ minden táján hasonló exkluzív vetítéseken látható, fesztiválok, múzeumok, könyvtárak, galériák adnak otthont az izlandi énekesnő különleges audiovizuális show-jának.

T
Virágok az égben – a nagaokai tüzijáték története

Virágok az égben – a nagaokai tüzijáték története

Casting Blossoms to the Sky (Kono sora no hana – Nagaoka hanabi monogatari)
/ 160p
/ 2012
/ f

"Ha a világ összes bombáját fellőnék az égbe tüzijátéknak, nem lenne többé háború.”

T
A halottasház – 10 nap a holnapig

A halottasház – 10 nap a holnapig

Reunion (Itai – Ashita he no toukakan)
játékfilm
/ 105p
/ 2012
/ f

„Úgy bánjon velük, mintha még mindig élnének.”

A film valós eseményeken és beszámolókon alapul. A 2011-es földrengés és szökőár a felmérhetetlen puszíttás mellett számolatlan holttestet hagyott maga után. A holtakat ideiglenes halottasházzá alakított helyszíneken helyezték el, amíg azonosítani nem tudták őket, és nem rendeződtek annyira a viszonyok, hogy gondoskodni lehessen a megfelelő elszállításukról.

T
Yonosuke története

Yonosuke története

Yonosuke’s Story (Yokomichi Yonosuke)
játékfilm
/ 160p
/ 2013
/ f

Tokió, 1987. A kicsit esetlen, de megállíthatatlan életvidámsággal rendelkező Yonosuke a nagyvárosba költözik, hogy elkezdje az egyetemet. A 18 éves fiú nehezen tart lépést rátermettebbnek látszó kortársaival, de lassan megtalálja  ahelyét az új helyzetben, és az egyetemi szamba-klub „oszlopos tagja” lesz. Hamarosan megismerkedik egy különc , gazdag családból származó fiatal lánnyal, Shokóval, aki érdeklődni látszik iránta, de Yonosuke figyelmét az idősebb, rejtélyes „végzet asszonya”, Chiharu köti le.

T
Hirosima – hátrahagyott holmik

Hirosima – hátrahagyott holmik

Hiroshima – Things Left behind (Hiroshima)
/ 80p
/ 2012
/ f

A film az első nagyméretű nemzetközi kiállítást mutatja be, amely Hirosimával foglalkozik. A hiroshima: strings of time című kiállítást Vancouverben az Antropológiai múzeumban rendezték meg 2011 októberében. A kiállítás Miyako Ishiuchi 48 fotóját mutatta be, melyek az atomtámadás áldozatainak megmaradt ruhadarabjait örökítették meg. A film a kiállítás hátterét is bemutatva közel hozza a nézőhőz a témát, lerombolva a Hirosimáról élő fekete-fehér képet, élővé téve az áldozatok emlékét és a számtalan egyéni történetet.

Rendezte: Linda Hoeglund

T
Sok szív együtt,

Sok szív együtt,

Put your Hearts together (Kokoro wo hitotsu ni)
dokumentumfilm
/ 87p
/ f

Bob James, a smooth jazz többszörös Grammy-nyertes legendája 2009-ben, a Tóhoku földrengés és cunami után hozta létre más neves amerikai jazz zenészekkel együtt a Jazz for Japan jótékonysági szervezetet, melynek keretében a katasztrófa-súlytotta régióba is ellátogatott.  A tapasztaltak mélyen megérintették, és arra késztették, hogy tegyen valamit a túlélőkért. James egy különleges dalt írt, melyet az Iwate-i Jazzfesztiválon tervezett bemutatni.

T
A rózsaszín égbe

A rózsaszín égbe

About the pink sky (Momoiro sora wo)
játékfilm
/ 113p
/ 2011
/ f

„Álszent voltam, és talán még mindig az is vagyok. Az ember nem élvezheti a jót anélkül, hogy elfogadna minden mást is. Erre máig nem vagyok képes.”  -- Izumi, 2035 szeptember

T

Oldalak