Filmek

Food Film Fighters

Food Film Fighters

Improvizatív filmest — a Toldiban

A Grund Színház bemutatja:

Slammerek: Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana és Simon Márton 
Színészek: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Ferencz Attila és Palkovits Nóra
Házigazda: MC Zeek
Hangember: Csobay Bence 

T
Eszeveszett mesék

Korhatár besorolás piktrogram

Eszeveszett mesék

Relatos Salvajes / Wild Tales)
film
/ 122p
/ 2014
/ f

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját.

Rendező: 
Damián Szifron
Szereplők: 
Ricardo Darín (Simon Fisher) Leonardo Sbaraglia (Diego) Darío Grandinetti (Salgado) Erica Rivas (Romina) Nancy Dupláa (Victoria) Oscar Martínez (Mauricio)
T
Szexterápia

Korhatár besorolás piktrogram

Szexterápia

The Little Death
vígjáték
/ 95p
/ 2014
/ f

Valahol Ausztráliában, egy idilli, szép házakkal szegélyezett utcában öt pár lakik. Vannak köztük friss házasok, a megszokásba beleunt gyerekesek, eljegyzésben, illetve gyermekáldásban reménykedők. Egyvalami közös bennük: mindannyian titkos szexuális vágyakat dédelgetnek, és szenvedélyeik hajszolása abszurd és komikus helyzetekbe sodorja őket.

Rendező: 
Josh Lawson
Szereplők: 
Bojana Novaković (Maeve) Ben Lawson (Glenn) Josh Lawson (Paul) Damon Herriman (Dan) Patrick Brammall (Richard) Lisa McCune (Maureen) Lachy Hulme (Kim)
T
Godard: Búcsú a nyelvtől

Korhatár besorolás piktrogram

Godard: Búcsú a nyelvtől

Adieu au langage / Goodbye to language
kísérleti film
/ 70p
/ 2014
/ f

Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás iránt. Szenvedélyesek, veszekszenek, pofonok csattannak el. Egy kutya közben város és vidék közt kóborol. Múlnak az évszakok. A férfi és a nő újratalálkoznak. A kutya köztük találja magát. Az egyik a másikban él, a másik a harmadikban és így élnek ők hárman együtt. A nő férje azonban mindent tönkretesz, és ezzel egy második film kezdődik: ugyanaz, mint az első és mégsem az.

Rendező: 
Jean-Luc Godard
Szereplők: 
Kamel Abdeli (Gédéon) Zoé Bruneau (Ivitch) Richard Chevallier (Marcus) Héloise Godet (Josette) Christian Gregori (Davidson) Jessica Erickson (Mary Shelley)
T
Björk: Biophilia Live

Björk: Biophilia Live

Björk: Biophilia Live
koncertfilm
/ 97p

Björk Biophilia Live c. koncertfilmje 5 alkalommal lesz látható a Budapest Film mozijaiban. A film nem kerül hagyományos moziforgalmazásba  itthon, a magyar közönség csak ezen a néhány alkalmas sorozaton találkozhat vele. Peter Strickland és Nick Fenton rendező munkája a világ minden táján hasonló, exkluzív vetítéseken látható.

Magyarországi vetítések:

október 22., 28. Toldi mozi

október 31. Művész mozi

Rendező: 
NICK FENTON, PETER STRICKLAND
Brooklyn legdühösebb embere

Korhatár besorolás piktrogram

Brooklyn legdühösebb embere

The Angriest Man in Brooklyn
vígjáték
/ 83p
/ 2014
/ f

Henry Altmann, egy, az életében bekövetkezett tragédia folytán a világ leggorombább férfijává vált. Személyiségének gyökeres megváltozására akkor döbben rá, amikor a Brooklyni Kórház fiatal orvosa egy vizsgálaton tévesen diagnosztizálva azt mondja neki, hogy agyi aneurizmája miatt életének további kilátásai nem túl jók. Henry követeli orvosától, hogy mondja meg, mennyi ideje van hátra, aki jobb híján mindössze 90 percet saccol páciensének.

Rendező: 
Phil Alden Robinson
Szereplők: 
Robin Williams (Henry Altmann) Peter Dinklage (Aaron Altmann) Mila Kunis (Sharon Gill) James Earl Jones (Ruben) Melissa Leo (Bette Altmann) Sutton Foster (Adela) Hamish Linklater (Tommy Altmann) Bill Murray (Ice Pick)
T
A fogoly

Korhatár besorolás piktrogram

A fogoly

The Captive
thriller
/ 112p
/ 2014

A 9 éves Cassandrának nyoma vész. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később Matthew (Ryan Reynolds), az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ráadásul egyszer csak olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi ugyan kevés segítségre számíthat, de Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó mellette van.

Rendező: 
Atom Egoyan
Szereplők: 
Ryan Reynolds, Rosario Dawson, Scott Speedman
LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

Korhatár besorolás piktrogram

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

bábfilm
/ 56p
/ 1981

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT  (0)

színes, magyar bábfilm, 56 perc, 1981 

rendező: Urbán Gyula
író: Urbán Gyula
szereplők: Darvas Iván, Szöllősy Irén, Váradi Hédi, B. Kiss István, Harkányi Endre, Havas Gertrúd, Hacser Józsa, Gruber Hugó

Egy szerelem története: a férfi

Korhatár besorolás piktrogram

Egy szerelem története: a férfi

The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
romantikus dráma
/ 89p
/ 2013
/ f

Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát.

Rendező: 
Ned Benson
Szereplők: 
James McAvoy (Conor Ludlow) Jessica Chastain (Eleanor Rigby) Katherine Waterston (Charlie) Ryan Eggold (Barista) Ciarán Hinds (Spencer Ludlow) William Hurt (Julian Rigby) Viola Davis (Lillian Friedman)
Rájátszás

Viszem magammal - a Rájátszás-film

Miért hasonlítja Beck Zoli érzelmi anarchiához a Rájátszást? Hogy lett Grecsó Krisztián 49 sorából végül 6? Miért vett fel gitárt Háy János? Elkészült egy 50 perces riportfilm arról, hogyan működik a Rájátszás, hogyan fejlődött és mi is ez az egész. Megpróbáljuk bemutatni, hogyan gondolkodnak a párok, hogy lett az egyszeri együttműködésekből állandó produkció. Dokumentumfilm rengeteg zenével.

Rendező / szerkesztő: Dombrovszky Linda
Vágó: Pap Levente

Oldalak