Filmek

HVG Extra Business Szalon - Döntési modellek  - A stratégiai gondolkodás művészete

HVG Extra Business Szalon - Döntési modellek - A stratégiai gondolkodás művészete

HVG Extra Business Szalon - Döntési modellek  -  A stratégiai gondolkodás művészete

Hogyan dolgozzunk hatékonyabban? Mennyi a túl sok információ? Milyen döntéshozó-típus vagy?

T
Artmozik éjszakája 2016

Artmozik éjszakája 2016

Ha tavasz, akkor hagyományosan újra eljön a nap és az éj, amikor hajnalig tarthat az artmozizás – május 13-án, immáron 5 budapesti filmszínházban lehet bagollyá változni egyetlen varázslatos karszalaggal, hiszen idén a Puskin, a Művész, a Toldi, a Tabán mellé a Kino Cafe Mozi is csatlakozik az Artmozik éjszakájához!

T
Az élőholtak éjszakája

Korhatár besorolás piktrogram

Az élőhalottak éjszakája

The Night of the Living Dead
/ 1968

A Pannonia Entertainment bemutatja A horrorfilmek egyik legnagyobb klasszikusát közel 50 év után ismét a mozivásznon

George A. Romero - Az élőhalottak éjszakája (NIGHT OF THE LIVING DEAD)

T
A kommuna

Korhatár besorolás piktrogram

A kommuna

Kollektivet / The Commune
filmdráma
/ 90p
/ 2015
/ f

Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a felesége is beleegyezik. Aztán az idő múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.

Rendező: 
Thomas Vinterberg
Szereplők: 
Ulrich Thomsen, Fares Fares, Trine Dyrholm, Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe
T
Tiszta szívvel

Korhatár besorolás piktrogram

Tiszta szívvel

akció-vígjáték
/ 101p
/ 2015
/ mb

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

Rendező: 
Till Attila
Szereplők: 
Danish Lídia, Fekete Ádám, Thuróczy Szabolcs, Balsai Mónika, Fenyvesi Zoltán
T
Pecha Kucha Night Budapest vol.48 Material Edition

Pecha Kucha Night Budapest vol.48 Material Edition

Pecha Kucha Night Budapest vol.48

Materal Edition

 

 

2016. április 28-án különkiadással jelentkezik a Pecha Kucha Night Budapest!

 

Témánk az anyag, az innovatív anyagkísérletek, és a design.

 

Kelly Reichardt - Wendy és Lucy

Kelly Reichardt - Wendy és Lucy

Wendy and Lucy
filmdráma
/ 81p
/ 2008

Reichardt harmadik filmjét olasz neorealista drámákhoz hasonlították, a New York Times kritikusa, A. O. Scott  “csendes hírnöknek” nevezte, amely a kemény idők, a válságsújtotta évek közeledtére figyelmeztetett. Éles ellentétben a hollywoodi álomgyár futószalagon készülő, bombasztikus kasszasikereivel, amelyekkel a világ minden táján elárasztják a mozinézőket, Reichardt filmjei olyan emberekről szólnak, akik, sokszor saját hibájukon kívül, hirtelen a társadalom szélére sodródva találják magukat.

Rendező: 
Kelly Reichardt
Szereplők: 
Michelle Williams, Will Patton, John Robinson, Will Oldham
Kelly Reichardt - Fűfolyó

Kelly Reichardt - Fűfolyó

River of Grass
/ 1994

Kelly Reichardt már első filmjében megteremtette azt az összetéveszthetetlen atmoszférát, amely minden művét áthatja és egyben nagyon magasra tette a mércét minden későbbi munkája számára. Ami különleges itt, az a búvópatakként megcsillanó fekete humor, a főhősök kilátástalan helyzetének egyedi megközelítése, a háttér pedig a floridai Everglades tájaira jellemző fojtó hőség és a vakító fény. A cím az Everglades vidékének indián neve: Fűfolyó.

Rendező: 
Kelly Reichardt
Kelly Reichardt - Megfáradt Öröm

Kelly Reichardt - Megfáradt Öröm

Old Joy
dráma
/ 83p
/ 2006

Két régi jóbarát hétvégi sátorozásra indul az oregoni erdőkbe. Az egyikük hű maradt ifjúságuk szabad és konvencióktól mentes életstílusához és semmi olyan döntést nem hoz, amit ne tudna visszacsinálni. A másik megállapodott: megnősült és hamarosan apa lesz. Aktív szerepet vállal lakóközösségében, ugyanakkor aggodalommal figyeli portlandi otthonában a változásokat, amit a hipszterek és az újonnan beáramló tőke okoz.

Rendező: 
Kelly Reichardt
Kelly Reichardt - Járatlan út

Kelly Reichardt - Járatlan út

Meek's Cutoff
filmdráma
/ 104p
/ 2010

Oregon, 1845. Egy csoport telepes felfogad egy Steven Meek nevű férfit, hogy vezesse el őket Missouriból a Cascade-hegységen át nyugatra, ahol teljesülhet az álmuk és földet szerezve meggazdagodhatnak. Elkísérjük őket embert próbáló útjukon, amely a dús füvű lankákról a kiszáradt, poros, szeles és könyörtelen sivatagba vezet. Jeff Grace hátborzongató, légies zenéje gyönyörűen olvad egybe a természet hangjaival és az ökrösszekerek kerekeinek nyikorgásával. Reichardt három nőt helyez anti-Westernjének középpontjába, ők mesélik a történetet.

Rendező: 
Kelly Reichardt
Szereplők: 
Michelle Williams, Bruce Greenwood, Will Patton, Zoe Kazan, Paul Dano

Oldalak