Filmek

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

Korhatár besorolás piktrogram

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

bábfilm
/ 56p
/ 1981

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT  (0)

színes, magyar bábfilm, 56 perc, 1981 

rendező: Urbán Gyula
író: Urbán Gyula
szereplők: Darvas Iván, Szöllősy Irén, Váradi Hédi, B. Kiss István, Harkányi Endre, Havas Gertrúd, Hacser Józsa, Gruber Hugó

Best Of Corvin - Super 8

Korhatár besorolás piktrogram

Best Of Corvin - Super 8

Super 8
sci-fi
/ 108p
/ 2011

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban - de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek - de mi célból?

Rendező: 
J.J. Abrams
Szereplők: 
Joel Courtney, Gabriel Basso, Elle Fanning
Off Hollywood

Off Hollywood

film
/ 80p
/ 2007
/ mb

A film főhőse, Bódi Adél fiatal filmrendezőnő új filmjének bemutatójára készül. A történet 24 órába sűríti azt az összeomlást, ahogy a semmi kis film felzabálja Adél életét. Egy napon át tart a véghajrá, ahol is rosszízű, magánéletének titkait kiteregető rádiós szerepléssel indul a rendezőnő napja. Munkatársai elrontott meghívókkal és félresikerült plakátokkal töltik meg délelőttjét, producere már következő filmjéhez követel lényegi változtatásokat. Adél hazasiet, hogy levegőhöz jusson, de otthon színész férje, Rajnai Pali szörfölget lelkesen az internetes pornóoldalakon.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Adél) Szabó Domokos (Adél férje) Thuróczy Szabolcs (Producer) Miklós Marcell (Rádióriporter) Kovács Lehel (Gyártásvezető) Mészáros Tibor Vásári József
T
Macerás ügyek

Macerás ügyek

filmdráma
/ 83p
/ 2000
/ mb

Imi, a lázadó természetű tinédzser és a legjobb barátja, Tibi, egy külvárosi lakótelepen élnek. Imi egyre inkább úgy érzi, hogy kapcsolatuk a szexualitás felé fordul. Szoros barátságuk veszélybe kerül egy nő feltűnése miatt: Imi szerelmes lesz a gyönyörű Brigibe, a helyi színtársulat üdvöskéjébe. Az érzelmi háromszög kibővül a lány udvarlójával is. Vajon sikerül megoldani a nem mindennapi szituációt?

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Balogh Brigi) Szabó Domokos (Csató Imi) Nyitrai Illés (Gál Tibi) Katona László (Zsoli) Csonka Valter (Szilágyi) Vásári József (Damu Szilveszter) Vásári Lincsi (Kis Damu) Gelányi Imre Szabados Zoltán Kozma Attila
T
Tamara

Korhatár besorolás piktrogram

Tamara

játékfilm
/ 75p
/ 2003
/ mb

Egy aránylag híres, elismert és tehetséges fotóriporter, Játékos Demeter, történetünk idején elbizonytalanodik a saját tehetségét illetően. Nem tudjuk, mi vezetett ehhez, lehet, hogy egy kudarc vagy kényszerpihenő, vagy valami más. Olyannyira elbizonytalanodott, hogy már képtelen magáról gondoskodni, felöltözni sem tud, mindvégig egy alsógatyában járkál. A felesége megpróbálja kezelni ezt a különös depressziót, de leginkább kivár. Velük lakik a fotós öccse, Krisztián. A csaja otthagyta. Kujtorog a városban, nők után kajtat, de sosem jön össze neki semmi.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Tamara) Szabó Domokos (Demeter) Kovács Ágnes (Bori) Nyitrai Illés (Krisztián)
T
Fehér tenyér

Korhatár besorolás piktrogram

Fehér tenyér

filmdráma
/ 102p
/ 2005
/ mb

A tíz éves Dongót szülei és keménykezű edzője élsportoló tornásznak szánják. Akárcsak edzőtársainak, ez élete és nappala, teste pedig tele van a fegyelmezéshez "szükséges" kék-zöld foltokkal. Tizenhárom éves korában első kitörési kísérletként megszökik egy nagy bajnokság előtti versenyről. 19 évvel később megérkezik egy modernül felszerelt kanadai edzőközpontba. Tornász gyerekek edzését bízzák rá. Magával hozott stílusa és beidegződései miatt azonban kérdésessé válik, hogy be tud-e illeszkedni ebbe az új világba, képes-e megfelelni az új kihívásoknak.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Hajdu Zoltán Miklós (Dongó Miklós) Kyle Shewfelt (Kyle Manjak) Lukáts Andor (Papa) Gheorghe Dinică (Puma) Oana Pellea (Mama), Orion Radies (Dongó, 10 évesen) Sinkó László (Doktor) Mészáros Tibor (Ippolo) Csisztu Zsuzsa (Riporter)
T
Bibliothéque Pascal

Korhatár besorolás piktrogram

Bibliothéque Pascal

filmdráma
/ 110p
/ 2010
/ mb

Mona Paparu egyedül neveli hároméves kislányát. Egy külföldi utazás miatt a gyermeket a nagynénjénél hagyja. A nagynénitől a gyámhatóság elveszi a kislányt. Amikor Mona visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A film utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. Mona Paparu beszámolója.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Mona Paparu) Andi Vasluianu (Viorel) Shamgar Amram (Pascal) Răzvan Vasilescu (Gigi Paparu) Oana Pellea (Rodica) Mihai Constantin (Gicu) Hajdu Lujza (Viorica)
T
Félszemű

Korhatár besorolás piktrogram

Coen Sorozat - A Félszemű

True Grit
western
/ 106p
/ 2010
/ f

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak - a férfi tiltakozása ellenére -, hogy levadásszák Chaneyt. Az apja vére azt diktálja Mattie-nak, hogy a bűnözőt az indiánok földjén át is üldözze, és megtalálja őt a LeBouef nevű texasi ranger előtt, aki egy másik férfi meggyilkolása miatt vinné Chaneyt Texasba.

Rendező: 
Joel Coen, Etan Coen
Szereplők: 
Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon
Food Film Fighters

Food Film Fighters

Improvizatív filmest — újra a Toldiban.

A Grund Színház és a Slam poetry Magyarország produkciója.

Slammerek: Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana és Simon Márton
Színészek: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Ferencz Attila
Host és műsorvezető: Andrew Hefler 
Hangember: Csobay Bence 

Slam poetry, improvizációs színház, jó hangulat egy híres film köré feltekerve, majd stílszerűen tálalva.

T
Két nap, egy éjszaka

Korhatár besorolás piktrogram

Két nap, egy éjszaka

Deux jours, une nuit / Two days, one night
filmdráma
/ 95p
/ 2014
/ f

Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és Sandra fizetésére. A gyenge, megalázott nő szembeszáll az őt elbocsátó vállalattal: a hétvégét kollégái győzködésével tölti, hogy félelmeit és saját korlátait leküzdve új emberként nézzen szembe hétfőn reggel a feletteseivel.

Rendező: 
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Szereplők: 
Marion Cotillard (Sandra) Catherine Salée (Juliette) Fabrizio Rongione (Manu) Christelle Cornil (Anne) Pili Groyne (Estelle) Simon Caudry (Maxime) Batiste Sornin (M. Dumont)
T

Oldalak