Filmek

Ponyvaregény

Ponyvaregény

Pulp Fiction
/ 150p

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent (John Travolta) és Jules (Samuel L. Jackson), akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét...

Rendező: 
Quentin Tarantino
Szereplők: 
John Travolta (Vincent Vega) Samuel L. Jackson (Jules Winnfield) Uma Thurman (Mia Wallace) Bruce Willis (Butch Coolidge) Quentin Tarantino (Jimmie Dimmick) Tim Roth (Pumpkin) Amanda Plummer (Honey Bunny) Maria de Medeiros (Fabienne), Ving Rhames (Marsellus Wallace) Eric Stoltz (Lance) Rosanna Arquette (Jody) Christopher Walken (Koons kapitány) Paul Calderon (Paul) Harvey Keitel (Winston 'The Wolf' Wolfe)
T

Felsőbb parancs

Superior Orders
dokumentumfilm
/ 50p
/ 2013

Tömegek kísérlik meg a tiltott határátkelést a szerb-magyar határon, hogy bejussanak az Európai Unióba. A magyar oldalon helyi lakosok önkéntes polgárőrként védik a településük és az Unió határát. A szerb oldalon, a határsértésre készülő migránsoknak egy szabadkai lelkész segít az életben maradásban.

Rendező: 
Nagy Viktor Oszkár, Petrik András
T

Besence Open

Men with Balls
dokumentumfilm
/ 68p
/ 2013

Besence, a száz lakosú roma falu agilis polgármestere uniós pályázati pénzen teniszpályát építtet a helyieknek. És ekkor elkezdődnek a kalandok.

Rendező: 
Kovács Kristóf
Szereplők: 
Huszár Károly (Edző) Ignácz József (Polgármester)
T
Szerelempatak

Szerelempatak

Stream of Love
dokumentumfilm
/ 70p
/ mb

Sós Ágnes Szerelempatak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumfilm a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyar ajkú falucskában készült, és szereplői felett már jócskán elszállt az idő. A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Feri szerelmi kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának.

Rendező: 
Sós Ágnes
T

Food Markets: A város gyomrában

Food Markets: In the Belly of the City

Ötrészes dokumentumfilm sorozat budapesti epizódja, mely a helyi piacok világába vezet el. Ez az epizód a méltán híres és gyönyörű, budapesti Központi Vásárcsarnokról szól

Rendező: 
Papp Bojána, Stefano Tealdi
T

Korhatár besorolás piktrogram

Regina

dokumentumfilm,
/ 2013

Regina Jonasról (1902-1944) csupán egyetlen fotó, néhány visszaemlékezés, sajtóanyag és levelezés maradt fenn. Nagy kihívás volt a rendező számára a címszereplő alakjának megjelenítése , valamint a film vizuális világának megteremtése. Több mint kétéves levéltári, filmarchívumi kutatás áll az elkészült film mögött, amelyet újabb másfél év katalogizálás követett. A 63 perces film több száz forrásból megszerzett, közel 50 órányi korabeli archív és egészen ritka amatőr felvétel és fotótörténeti dokumentum felhasználásával készült.

Rendező: 
Groó Diana
T

20,000 nap a Földön

20,000 Days on Earth
/ 97p
/ 2014
/ f

Dráma és valóság keveredik a zenész és nemzetközi kultikon, Nick Cave életének egy elképzelt 24 óráját filmvászonra feszítő filmben. A 97 perces dokumentumfilm meghökkentően őszinte betekintést enged művész életébe és egészen intim portrét fest az általa végzett alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is.

Eredeti (angol) nyelven, magyar és angol felirattal. English with Hungarian subtitles.

Rendező: 
Iain Forsyth, Jane Pollard
T
Ha bírsz

Ha bírsz

Impasse
dokumentumfilm
/ 50p
/ 2014

Jelena Popović szerb állampolgár, harmincas éveinek elején jár, és mint a kelet-európai 30-as generáció számára általában, neki is sokkal könnyebb ma az utazás, az elköltözés, mint szülei számára volt. A határok nyitottak, az angol világnyelv, az internet a parkban is elérhető. Ez a látszólag könnyed helyzet azonban olyan nehézségeket tartogat az utazó számára, amelyekre talán egyáltalán nincs felkészülve. A film Jelena magyarországi tartózkodásának fél évét mutatja be.

Rendező: 
Szilágyi Zsófia
T

Belleville Baby

Belleville Baby
/ 73p
/ 2013
/ f

Egy régóta elvesztett szerelmétől érkező távolsági hívás előhozza a lány emlékeit közös múltjukról. További beszélgetéseik során együtt idézik fel az átélt események részleteit: az a párizsi tavaszt, mikor összetalálkoztak, a tüntetéseket, a Vespa-t és a macskát, akit Baby-nek neveztek el. Egy film a szerelemről, az időről és azokról a dolgokról, melyek elvesztek az út során.

Eredeti (francia/svéd) nyelven, magyar és angol felirattal. French/Swedish with Hungarian and English subtitles.

http://bellevillebaby.com

Rendező: 
Mia Engberg
T

Életrevalók

Life learning
/ 53p
/ 2013

14 értelmileg sérült fiatal négy hónapon át két csoportban különböző hétköznapi élethelyzeteket oldott meg teljesen önállóan: vásárlások, szolgáltatások igénybevétele, utazás. Az akciókat forgatócsoport kísérte.

Rendező: 
Szórád Máté és Érdi Zsófi
T

Oldalak