Filmek

Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák

Korhatár besorolás piktrogram

Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák

dokumentumfilm
/ 90p
/ 2015
/ sz

A másfél órás kreatív, szocio - dokumentumfilm azt mutatja be, milyen volt a rendszerváltozás előtt Magyarországon meleg férfiként élni. A témának négy fiatal meleg srác ered a nyomába. Hét idős meleg férfi személyes élményei, a kikért titkosszolgálati akták, a mai társadalmi és jogi környezet tükrében értelmezik az elmúlt 50 évet.

Rendező: 
Takács Mária
Szereplők: 
Láner László Nádasdy Ádám Pálfi Balázs Pálos Attila Rakiás Ferenc Takács Bencze Gábor Tölgyesy Zoltán Banach Nagy Milán Hanzli Péter Halmai Gábor
T
Werk Akadémia vizsgafilmek

Werk Akadémia vizsgafilmek

DÖNTÉSEK – VÉLETLENEK – DÖNTETLENEK
EGÉSZ ESTÉS BEMUTATÓ A WERK FILM AKADÉMIA HALLGATÓINAK VIZSGAFILMJEIBŐL
TOLDI MOZI 2015. JÚNIUS 26. 19 ÓRA

Jön Harold!

Korhatár besorolás piktrogram

Jön Harold!

Her er Harold
vígjáték
/ 87p
/ 2014
/ f

Harold (Björn Sundquist) már negyven éve ugyanazt a kis családi vállalkozását vezeti feleségével: bútorokat értékesítenek egy norvég kisvárosban. A nyugdíjas korhoz közelítő férfi hirtelen a csőd szélére kerül, amikor a svéd IKEA éppen Harold bútorboltjának a szomszédságában nyitja meg legnagyobb norvég üzletét. Harold viszont nem hagyja, hogy élete munkáját nyom nélkül eltörölje a multi, hogy a tömörfa bútorok helyét végérvenyesen átvegyék a lapraszerelt konfekciók: pisztolyt ragad és nekivág Svédországnak.

Rendező: 
Gunnar Vikene
Szereplők: 
Bjorn Sundquist (Harold) Björn Granath (Kamprad) Fanny Ketter (Ebba) Lena-Pia Bernhardsson (Fru Martensson) Olaf Heggdal (Rasmussen) Samuel Hellström (Christer) Andreas Hyttsten (Robert) Evert Lindkvist (Herr Martensson)
T
Lány macskával

Korhatár besorolás piktrogram

Lány macskával

Incompresa
dráma
/ 103p
/ 2014
/ f

Róma, 1984. Aria kilencéves kislány. Gyermeteg és önző szülei, akik épp válni készülnek, túlzottan el vannak foglalva a karrierjükkel és a szeretőikkel ahhoz, hogy Ariával foglalkozzanak. A szeretetre éhes kislány az iskolában sem találja meg a helyét: tanulmányaiban kiváló, de barátai nincsenek. Úgy érzi, hogy macskáján, Dacon kívül senki sem érti meg. Mikor szülei elzavarják és egyetlen barátnője is cserbenhagyja, Aria nem bírja tovább: váratlan döntést hoz.

Rendező: 
Asia Argento
Szereplők: 
Giulia Salerno (Aria) Charlotte Gainsbourg (Madre) Gabriel Garko (Padre) Gianmarco Tognazzi (Dodo) Anna Lou Castoldi (Donatina)
Magam ura

Korhatár besorolás piktrogram

Magam ura

Out of Nature
dramedy
/ 102p
/ 2014
/ f

Martin harmincas férj és családapa, aki egyedül megy túrázni a hegyekbe egy hétvégére. Mi, nézők halljuk Martin öncenzúra nélküli gondolatait, brutálisan őszinte megfigyeléseit magáról és az őt körülvevő emberekről.  Gondolatai és fantáziái a triviálistól az infantilison keresztül a lényegi és mély kérdésekig hosszú utat járnak be. Ole Giæver őszinte és humoros portréja Berlinben elnyerte az Europa Cinemas–díját, itthon pedig a SCOPE50 közösségi filmforgalmazási projekt nyerteseként végzett.

Rendező: 
Ole Giæver
Szereplők: 
Ole Giaever (Martin) Rebekka Nystabakk (Helle) Marte Magnusdotter Solem (Signe) Sivert Giaever Solem (Karsten) Trond Peter Stamso Munch (Far)
T
Harcosok klubja

Korhatár besorolás piktrogram

Harcosok klubja

Fight Club
filmdráma
/ 139p
/ 1999

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra...

Rendező: 
David Fincher
Szereplők: 
Edward Norton (Jack) Brad Pitt (Tyler Durden) Helena Bonham Carter (Marla Singer) Meat Loaf (Robert 'Bob' Paulson) Jared Leto (Angel Face) Zach Grenier (Richard Chesler) Richmond Arquette (Intern) David Andrews (Thomas)
Világevők

Korhatár besorolás piktrogram

Világevők

Foodies
dokumentumfilm
/ 95p
/ 2014
/ f

Utaznak, esznek, írnak - a film olyan ételkritikus bloggereket mutat be, akiknek életcélja és hobbija, hogy a világ legjobb éttermeiben egyenek, és ezért beutazzák a világot. A gasztronómia megszállott rajongói segítségével most eljuthatunk a Föld legexkluzívabb vendéglőibe, amikor a leghíresebb ?világevők? közül néhányat elkísérünk kalandjaikon.

Rendező: 
Thomas Jackson, Charlotte Landelius, Henrik Stockare
Szereplők: 
Andy Hayler Katie Keiko Aiste Miseviciute Perm Paitayawat Steven Plotnicki
A Wall Street farkasa

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - A Wall Street farkasa

The Wolf of Wall Street
életrajzi dráma
/ 179p
/ 2013
/ f

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Rendező: 
Martin Scorsese
Szereplők: 
Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort) Jonah Hill (Donnie Azoff) Matthew McConaughey (Mark Hanna) Jon Favreau (Manny Riskin) Jon Bernthal (Brad) Rob Reiner (Max Belfort) Kyle Chandler (Patrick Denham) Ethan Suplee (Toby Welch)
Japán Filmhét - A Kamone étterem

Japán Filmhét - A Kamone étterem

Kamome Shokudo; Kamome Diner
dráma
/ 102p
/ 2005

Mit keres egy fiatal japán hölgy Helsinkiben? És mit szólnak a finnek egy étkezdéhez, ahol a menü nagy részét a rizsgombóc teszi ki? Sachie puritán kis vendéglője, a Kamome (sirály) a finn főváros egy forgalmas szegletében áll – mindennap üresen, csak a japán-rajongó Tommi ül be rendszeresen. A tulajdonos nem adja fel, és ahogy telnek a napok egyre több különös figura jelenik meg az életében – köztük két japán hölgy is, Midori, aki pusztán a véletlennek köszönhetően tévedt Finnországba, és Masako, akinek elvesztették a csomagjait a repülőtéren.

Rendező: 
Ogigami Naoko
Szereplők: 
Kobayashi Satomi, Katagiri Hairi, Motai Masako
Japán Filmhét - Rámen-szamuráj

Japán Filmhét - Rámen-szamuráj

Ramen Samurai
dráma
/ 115p
/ 2012

Hikaru tokiói formatervezői karrierjét adja fel, amikor megörökli édesapja éttermét szülővárosában, a Kjúsú szigetén található Kuruméban. A rámen-vendéglőt az öreg egy élet munkájával épített fel és tett híressé – specialitása a különlegesen ízletes disznóhúsból készült leves, amelyet akkor alkotott meg, amikor még a régi kurumei városkép jellegzetessége, egy kocsin hordozott kis mobil kifőzde, egy yatai tulajdonosa volt.

Rendező: 
Segi Naoki
Szereplők: 
Watanabe Dai, Takagi Koto, Yamaguchi Sayaka

Oldalak