Filmek

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

Korhatár besorolás piktrogram

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

bábfilm
/ 56p
/ 1981

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT  (0)

színes, magyar bábfilm, 56 perc, 1981 

rendező: Urbán Gyula
író: Urbán Gyula
szereplők: Darvas Iván, Szöllősy Irén, Váradi Hédi, B. Kiss István, Harkányi Endre, Havas Gertrúd, Hacser Józsa, Gruber Hugó

Best Of Corvin - Super 8

Korhatár besorolás piktrogram

Best Of Corvin - Super 8

Super 8
sci-fi
/ 108p
/ 2011

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban - de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek - de mi célból?

Rendező: 
J.J. Abrams
Szereplők: 
Joel Courtney, Gabriel Basso, Elle Fanning
Tamara

Korhatár besorolás piktrogram

Tamara

játékfilm
/ 75p
/ 2003
/ mb

Egy aránylag híres, elismert és tehetséges fotóriporter, Játékos Demeter, történetünk idején elbizonytalanodik a saját tehetségét illetően. Nem tudjuk, mi vezetett ehhez, lehet, hogy egy kudarc vagy kényszerpihenő, vagy valami más. Olyannyira elbizonytalanodott, hogy már képtelen magáról gondoskodni, felöltözni sem tud, mindvégig egy alsógatyában járkál. A felesége megpróbálja kezelni ezt a különös depressziót, de leginkább kivár. Velük lakik a fotós öccse, Krisztián. A csaja otthagyta. Kujtorog a városban, nők után kajtat, de sosem jön össze neki semmi.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Tamara) Szabó Domokos (Demeter) Kovács Ágnes (Bori) Nyitrai Illés (Krisztián)
T
Off Hollywood

Off Hollywood

film
/ 80p
/ 2007
/ mb

A film főhőse, Bódi Adél fiatal filmrendezőnő új filmjének bemutatójára készül. A történet 24 órába sűríti azt az összeomlást, ahogy a semmi kis film felzabálja Adél életét. Egy napon át tart a véghajrá, ahol is rosszízű, magánéletének titkait kiteregető rádiós szerepléssel indul a rendezőnő napja. Munkatársai elrontott meghívókkal és félresikerült plakátokkal töltik meg délelőttjét, producere már következő filmjéhez követel lényegi változtatásokat. Adél hazasiet, hogy levegőhöz jusson, de otthon színész férje, Rajnai Pali szörfölget lelkesen az internetes pornóoldalakon.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Adél) Szabó Domokos (Adél férje) Thuróczy Szabolcs (Producer) Miklós Marcell (Rádióriporter) Kovács Lehel (Gyártásvezető) Mészáros Tibor Vásári József
T
Macerás ügyek

Macerás ügyek

filmdráma
/ 83p
/ 2000
/ mb

Imi, a lázadó természetű tinédzser és a legjobb barátja, Tibi, egy külvárosi lakótelepen élnek. Imi egyre inkább úgy érzi, hogy kapcsolatuk a szexualitás felé fordul. Szoros barátságuk veszélybe kerül egy nő feltűnése miatt: Imi szerelmes lesz a gyönyörű Brigibe, a helyi színtársulat üdvöskéjébe. Az érzelmi háromszög kibővül a lány udvarlójával is. Vajon sikerül megoldani a nem mindennapi szituációt?

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Balogh Brigi) Szabó Domokos (Csató Imi) Nyitrai Illés (Gál Tibi) Katona László (Zsoli) Csonka Valter (Szilágyi) Vásári József (Damu Szilveszter) Vásári Lincsi (Kis Damu) Gelányi Imre Szabados Zoltán Kozma Attila
T
Bibliothéque Pascal

Korhatár besorolás piktrogram

Bibliothéque Pascal

filmdráma
/ 110p
/ 2010
/ mb

Mona Paparu egyedül neveli hároméves kislányát. Egy külföldi utazás miatt a gyermeket a nagynénjénél hagyja. A nagynénitől a gyámhatóság elveszi a kislányt. Amikor Mona visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A film utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. Mona Paparu beszámolója.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Török-Illyés Orsolya (Mona Paparu) Andi Vasluianu (Viorel) Shamgar Amram (Pascal) Răzvan Vasilescu (Gigi Paparu) Oana Pellea (Rodica) Mihai Constantin (Gicu) Hajdu Lujza (Viorica)
T
Fehér tenyér

Korhatár besorolás piktrogram

Fehér tenyér

filmdráma
/ 102p
/ 2005
/ mb

A tíz éves Dongót szülei és keménykezű edzője élsportoló tornásznak szánják. Akárcsak edzőtársainak, ez élete és nappala, teste pedig tele van a fegyelmezéshez "szükséges" kék-zöld foltokkal. Tizenhárom éves korában első kitörési kísérletként megszökik egy nagy bajnokság előtti versenyről. 19 évvel később megérkezik egy modernül felszerelt kanadai edzőközpontba. Tornász gyerekek edzését bízzák rá. Magával hozott stílusa és beidegződései miatt azonban kérdésessé válik, hogy be tud-e illeszkedni ebbe az új világba, képes-e megfelelni az új kihívásoknak.

Rendező: 
Hajdu Szabolcs
Szereplők: 
Hajdu Zoltán Miklós (Dongó Miklós) Kyle Shewfelt (Kyle Manjak) Lukáts Andor (Papa) Gheorghe Dinică (Puma) Oana Pellea (Mama), Orion Radies (Dongó, 10 évesen) Sinkó László (Doktor) Mészáros Tibor (Ippolo) Csisztu Zsuzsa (Riporter)
T
MOME Anim Premier 2014

MOME Anim Premier 2014

A MOME Animáció Tanszéke folytatva az elmúlt évek hagyományát idén ősszel is megrendezi a 2014-ben készült diploma- és vizsgafilmek premierjét. A vetítési programban ugyancsak megtekinthetőek az Essemble nemzetközi képzési projekt 2013/14 évadának az egyetem hallgatói által készített alkotása, valamint az egyszervolt.hu-val együttműködésben gyártott, gyerekeknek szóló animációs kisfilmek.

november 7. 21.00 | Toldi Mozi

T
Egy szerelem története: a nő

Korhatár besorolás piktrogram

Egy szerelem története: a nő

The Disappearance of Eleanor Rigby: Her
romantikus dráma
/ 100p
/ 2013
/ f

Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát.

Rendező: 
Ned Benson
Szereplők: 
James McAvoy (Conor Ludlow) Jessica Chastain (Eleanor Rigby) Katherine Waterston (Charlie) Ryan Eggold (Barista) Ciarán Hinds (Spencer Ludlow) William Hurt (Julian Rigby) Sasha Eden (Barista)
T
Piszkos pénz

Korhatár besorolás piktrogram

Piszkos pénz

The Drop
thriller
/ 106p
/ 2014
/ f

Bob (Tom Hardy) régen bunyózott, most Marv (James Gandolfini) brooklyni kocsmájában dolgozik. Magányosan él, próbál jó útra térni, de nem megy könnyen - a kocsma ugyanis a maffia lerakóhelye: pénzt, kábítószert, más rejtegetnivalót őriznek meg itt igény szerint. Egy nap azonban Bob másfajta rakományra talál: egy beteg kutyakölyökre, akit hazavisz magához - emiatt ismerkedik meg Nadiával (Noomi Rapace), a sebhelyes nyakú, titokzatos nővel, és emiatt keveredik bele a csecsen bandák közti háborúba - ahonnan nincs kiút.

Rendező: 
Michael R. Roskam
Szereplők: 
Tom Hardy (Bob Saginowski) Noomi Rapace (Nadia) James Gandolfini (Marv) Matthias Schoenaerts (Eric) Michael Esper (Rardy) James Frecheville (Fitz) John Ortiz (Torres detektív)
T

Oldalak