Filmek

Janis - A Janis Joplin-sztori

Janis - A Janis Joplin-sztori

Janis: Little Girl Blue
dokumentumfilm
/ 103p
/ 2015
/ f

A Janis: Little Girl Blue című dokumentumfilm a legendás és páratlan hangi adottságokkal megáldott énekesnő,Janis Joplin életét vázolja fel. Megismerhetjük gyermekkorát és a sikerhez vezető út egyes állomásait is. Láthatjuk érzékenységét és az alkohol, ill. drogok iránti komoly elmozdulásait. A narrátorként közreműködő Cat Power felolvas Janis leveleiből, s általuk egy egészen más oldaláról is megismerhetjük a fiatalon elhunyt énekesnőt.

Rendező: 
Amy Berg
Szereplők: 
Janis Joplin
T
Egy Háború

Egy Háború

A War / Krigen
/ 115p
/ 2015
/ f

Claus századparancsnokként állomásozik Afganisztánban, míg felesége otthon Dániában vigyáz három, apjukat hiányoló gyermekükre. Az egyik bevetésen kereszttűzbe kerülnek a század tagjai és Claus, hogy mentse sebesült társuk életét olyan döntést hoz, melynek súlyos következményei lesznek nemcsak számára, hanem a családjára nézve is.

Rendező: 
Tobias Lindholm
Szereplők: 
Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim, Soren Malling, Charlotte Munck
T
Food Film Fighters

Food Film Fighters

Improvizatív filmest

FARSANGI KÜLÖNSZÁM
Megjelenés jelmezben, filmsztárnak öltözve... ajánlott!

A Grund Színház produkciója

Slammerek: Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana és Mészáros Péter
Színészek: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Ferencz Attila Patak és Palkovits Nóra
Hangember: Csobay Bence
Házigazda: Andrew Hefler
Producer: Borda Eszter

T
Anomalisa

Anomalisa

animációs
/ 90p
/ 2015

Michael Stone férj, apa - és a Hogyan segíthetek segíteni nekik? című könyv megbecsült szerzője. Élete annyira átlagos, hogy ez már-már megbénítja őt. Üzleti útra megy Cincinattibe, ahol egy ügyfélszolgálatosoknak rendezett koncerencián tart előadást. Bejelentkezik a Fregoli Hotelbe, ahol találkozik Lisa Akronnal, aki pékáru üzletkötőként dolgozik. Lisa felajánlja, hogy megmutatja neki, hogyan törhet ki reménytelen helyzetéből.

Rendező: 
Charlie Kaufman
T
Spotlight - Egy nyomozás részletei

Korhatár besorolás piktrogram

Spotlight - Egy nyomozás részletei

Spotlight
thriller
/ 128p
/ 2015
/ f

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során.

Rendező: 
Tom McCarthy
Szereplők: 
Rachel McAdams, Liev Schreiber, Mark Ruffalo, Michael Keaton, John Slattery
T
The Doors - Live at the Bowl '68

The Doors - Live at the Bowl '68

koncert
/ 91p

The Doors Live At The Bowl '68 – A zenekar történetének egyik legjobb koncertjét közkívánatra ismét láthatjuk a mozikban, ezúttal HD-ben digitalizált, felújított képpel és 5.1 surround hanggal.

T
Férfiak és csirkék

Korhatár besorolás piktrogram

Férfiak és csirkék

Mand & hons/Men & Chicken
fekete komédia
/ 104p
/ 2015
/ f

Gabriel (David Dencik) és Elias (Mads Mikkelsen) hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nők és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük.

Rendező: 
Anders Thomas Jensen
Szereplők: 
David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Soren Malling, Nicolas Bro
Carol

Korhatár besorolás piktrogram

Carol

romantikus dráma
/ 118p
/ 2015
/ f

Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese (Rooney Mara) Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal (Cate Blanchett), aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül.

Rendező: 
Todd Haynes
Szereplők: 
Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson, Cory Michael Smith
T
A pince

A pince

Im Keller
dokumentumfilm
/ 81p
/ 2014
/ f
A dokumentumfilm kendőzetlen őszinteséggel mutatja be, mi minden történik az osztrák pincékben, ahol legtitkosabb szenvedélyeiket élik ki a szereplők.
Rendező: 
Ulrich Seidl
T

Oldalak