Filmek

A 10 éves Werk Akadémia bemutatja

A 10 éves Werk Akadémia bemutatja

A jó, a rossz és a szabad akarat, avagy mesék 2016-ból

Werk vizsgafilmek premierje!

T
Femtrail - Friss animációs sikerek

Femtrail - Friss animációs sikerek

Femtrail! Június 25-én lerántjuk a leplet egy magyar összeesküvésről.

Ha eljössz a Toldi moziba, megtudhatod, hogyan törnek világuralomra a magyar animációs filmrendező lányok.

T
Neon Démon

Korhatár besorolás piktrogram

Neon Démon

The Neon Demon
thriller
/ 110p
/ 2016
/ f

Jesse, a feltörekvő modell Los Angelesbe költözik, hogy valóra váltsa az álmát. A divatvilág azonban nem várt módon szippantja be, ráadásul egy csoport varázslatos modell között nem várt konfliktusba keveredik. Mindannyian szenvedélyesen vágynak a kifutó sikerére és ezért szemmel láthatóan bármit hajlandók lennének megtenni. Jesse-nek azonban siker mellett meg kell küzdenie a fotósok fantáziajeleneteivel, a lakásába behatoló ismeretlenekkel és a mind furcsábban viselkedő kollégáival is.

Rendező: 
Nicolas Winding Refn
Szereplők: 
Elle Fanning, Keanu Reeves, Christina Hendricks, Jena Malone, Abbey Lee
T
Japán Filmhét - Dalra fel!

Japán Filmhét - Dalra fel!

Kuchibiru ni uta wo
/ 132p
/ 2015

Yuri Kashiwaga, koncertzongorista múltja ellenére, általános iskolai énektanárként tér vissza szülővárosába, egy gyönyörű szigetre. Az új tanárnő érkezése felforgatja az iskolai kórus mindennapjait, amelynek tagjai lelkesen készülnek egy kórusversenyre. A zene lassan közelebb hozza egymáshoz a tanárnőt és tanítványait, és mindnyájuknak segít sérelmeik feldolgozásában. Miközben Yuri újra rátalál a zongorára, tanítványai igazi közösségé kovácsolódnak.

 

Rendező: 
Takahiro Miki
Japán Filmhét - Abraxas fesztiválja

Japán Filmhét - Abraxas fesztiválja

Aburakurasu no matsuri
/ 113p
/ 2010

A buddhista pap, Kyoshinen élete válságban: depresszióval küzd és képtelen azonosulni hivatásával. Kétségbeesésében elhatározza, hogy valóra váltja gyermekkori álmát: élő rock koncertet ad szülővárosában. A bizarr alaphelyzet rengeteg humoros és megható pillanatot eredményez, és megtudhatjuk, hogyan sikerül a papnak ismét életerőt merítenie a rock and rollból.

Rendező: 
Naoki Katô
Japán Filmhét - Okuda és a zenekari nyúl

Japán Filmhét - Okuda és a zenekari nyúl

Gakutai no usagi
/ 97p
/ 2013

Okuda magának való, visszahúzódó fiú, aki nem lelkesedik a szabadidős tevékenységekért. Az iskolai fúvószenekar mégis felkelti az érdeklődését, ráadásul kiemelt szerepet kap egy koncerten. Vajon sikerül felnőnie a feladathoz? A történet során nyomon követhetjük, hogyan kezd a fiú életében először igazán küzdeni valamiért, és hogyan változtatja meg életét egy titokzatos zenekari nyúl.

Rendező: 
Takuji Suzuki
Mapplethorpe: Look at the Pictures

Korhatár besorolás piktrogram

Mapplethorpe: Look at the Pictures

dokumentumfilm
/ 108p
/ 2016
/ f

A Mapplethorpe: Look at the Pictures című dokumentumfilm az első hiteles, egész estés portréfilm Robert Mapplethorpe-ról, az 1989-ben AIDS-ben elhunyt amerikai fotóművészről. Mapplethorpe képeinél már csak élete volt megbotránkoztatóbb. Családtagjainak, barátainak és szeretőinek intim vallomásai mellett Mapplethorpe kendőzetlen őszinteséggel vall magáról és ellentmondásos világlátásáról az újonnan felfedezett, korábban nem látható interjúkon keresztül.

Rendező: 
Randy Barbato, Fenton Bailey
Szereplők: 
Robert Mapplethorpe, Debbie Harry, Fran Lebowitz, Paul Martineau, Brooke Shields
T
Egy szó, mint száz: szerelem!

Korhatár besorolás piktrogram

Egy szó, mint száz: szerelem!

Lang historie kort
romantikus vígjáték
/ 100p
/ 2015
/ f
Ellen és barátnői eltökélten keresik a szerelmet. A film három éven át kíséri öt késő harmincas-kora negyvenes nő életét, és nyolc fejezetben mutatja be csalódásaikat és örömeiket, könnyeiket és mosolyaikat. Küzdelmeik háttere mind a nyolc fejezetben egy-egy különleges esemény: szilveszteri parti, házavató, meglepetésbuli, szentivánéji mulatság, esküvő, névadó ünnepség, házassági évforduló, illetve születésnap. Vajon megtalálja-e Ellent és barátnőit a boldogság?
Rendező: 
May el-Toukhy
Szereplők: 
Jens Albinus, Norma Omega Mengers Andersen, Leonard Georg Antonakakis, Nadia Auda, Janus Nabil Bakrawi, Victor Skov Dahl Christiansen
T
Japán Filmhét - Kanzaburo – Egy kabukiszínész világa

Japán Filmhét - Kanzaburo – Egy kabukiszínész világa

Kanzaburo
/ 95p
/ 2013

Nakamura Kanzaburo (1955-2012) nemzedékének egyik legkiválóbb kabukiszínésze volt. Négy éves kora óta szerepelt kabuki színdarabokban, és 57 éves pályafutása során fáradhatatlanul törekedett a tökéletes előadásmód elsajátítására. Az egész estés dokumentumfilm amellett, hogy bemutatja a legendás színész életét, betekintést nyújt a kabuki színház kulisszái mögé is. A magyar közönség számára ritka lehetőség, hogy ilyen közelről ismerheti meg a kabuki négyszáz éves színházi hagyományait.

Japán Filmhét - Maestro!

Japán Filmhét - Maestro!

/ 129p
/ 2015

A gazdasági válság miatt felbomlott Shinichi Kousaka koncertmester szimfonikus zenekara, most azonban a tagok új esélyt kapnak, hogy egy koncert erejéig ismét összeálljon a zenekar. Nincs könnyű dolguk, hiszen a legkiválóbb tagok mind elszerződtek máshová, és egyetlen hónapjuk van, hogy egy számukra ismeretlen, furcsa karmesterrel felkészüljenek a koncertre. A különc karmester formabontó stílusa kezdetben ellenállásba ütközik, módszerei azonban hamarosan meghozzák az eredményt, és a zenekar újra életre kel.

A film Akira Saso azonos című mangája alapján készült.

Oldalak