Filmek

Bogyó és Babóca - 13 mese

Korhatár besorolás piktrogram

Legkisebbek Mozija: Bogyó és Babóca - 13 mese

Bogyó és Babóca - 13 mese
animáció
/ 70p
/ 2010

Bogyó és Babóca neve ismerősen csenghet minden óvodás és kisiskolás számára. Bartos Erika nagysikerű könyvsorozatának hősei most életre kelnek a Bogyó és Babóca - 13 mese című animációs filmen. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány elválaszthatatlan barátok. A 13 rövid mesében sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek, valamint megismerik az őket körülvevő világot.

Rendező: 
M. Tóth Géza
Süsü a sárkány kalandjai 7-9.rész

Korhatár besorolás piktrogram

Legkisebbek mozija: Süsü a sárkány kalandjai 7-9.rész

Legkisebbek mozija: Süsü a sárkány kalandjai 7-9.rész

színes, magyar bábfilmsorozat, 1977

rendező: Szabó Attila
író: Csukás István
szereplők: Bodrogi Gyula, Kaló Flórián, Sztankay István, Hűvösvölgyi Ildikó, Meixler Ildikó, Csákányi László

Szlovén Filmnapok - Osztályellenség

Szlovén Filmnapok - Osztályellenség

Razredni sovražnik

Az életfelfogásukban mutatkozó hatalmas különbség miatt egy középiskola diákja és az új némettanáruk közti viszony rendkívül feszültté válik.

Amikor az egyik diák öngyilkosságot követ el, osztálytársai a tanárukat okolják a haláláért. A felismerés, hogy a dolgok nem csupán feketék vagy fehérek lehetnek, már túl későn érkezik.

Stáb

T
BIC 70 - Tűz van babám

BIC70 - Tűz van babám

Horí, má panenko
/ f

színes, feliratos, csehszlovák vígjáték

Kis díszbalta jár kézről kézre a söröskorsók, hamutartók és gyufásdobozok fölött. A község tűzoltó-egyesületében vizsgálgatják az egykori elnök 86. születésnapjára szánt ajándékot, melyet majd a tűzoltóbál keretében megrendezendő szépségkirálynő-választás győztese adhat át az ünnepeltnek. Ám nem kis feladat kijelölni a nyolc legszebb lányt, és a tombolatárgyak őrzésével megbízottak sincsenek könnyebb helyzetben. Minden éberségük ellenére sorra eltűnik a nyereményként beszámozott torta, konyak, disznósajt...

Rendező: 
Milos Forman
Szlovén Filmnapok - A fa

Szlovén Filmnapok - A fa

Drevo
/ 90p

Kilátástalan helyzetben találja magát egy család. Csak saját házuk falai közt és a ház udvarán vannak biztonságban. Amikor az idő eltűnik, menedékük börtönné változik.

T
Szlovén Filmnapok - Šiška Deluxe

Szlovén Filmnapok - Šiška Deluxe

Három már nem túl fiatal, gyerekkori barát nem igazán tud felnőni. Amikor egyikük nagynénje meghal, unokaöccsére hagy egy kis üzletet. A három jó barát azonnal úgy dönt, hogy pizzériát nyit. Kezdetben úgy tűnik kudarcra lesz ítélve a projekt. Éppen jókor egy titokzatos nő felajánlja nekik segítségét. Egy másik furcsa alakról úgy tűnik, hogy a három barát legnagyobb ellensége, végül egyik legjobb barátjuk lesz.

T
A tenger dala

Korhatár besorolás piktrogram

A tenger dala

Song of the Sea
animációs film
/ 93p
/ 2014
/ sz

A "selkie-k" a vízben fókaként, a szárazföldön emberként élnek. Bennek és Saoirse-nek, a fiatal testvérpárnak fel kell tárnia őseik varázslatos titkait, hogy hazataláljanak.
A Brendan Gleesont és Fionnula Flanagant is felvonultató szinkronnak, a Bruno Coulais és az ír Kíla zenekar által szerzett fülbemászó filmzenének is köszönhetően A tenger dala varázslatos, vizuálisan gazdag kalandot kínál. A családi hagyományok és egymás segítése mellett állást foglaló film megmutatja, hogy mindenkiben rejtőzhet egy kis varázserő.

Rendező: 
Tomm Moore
Food Film Fighters

Food Film Fighters

A Grund Színház improvizatív filmestje

Slammerek: Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana és Németh Péter Zeek
Színészek: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Ferencz Attila Patak és Palkovits Nóra
Hangember: Csobay Bence 
Házigazda: Andrew Hefler
Producer: Borda Eszter

T
Azok a Boldog Napok - Ciprusi Dokumentumfilm

Azok a Boldog Napok - Ciprusi Dokumentumfilm

Beloved Days

Ciprusi dokumentumfilm magyar felirattal

Rendezői komment:

Kút

Korhatár besorolás piktrogram

Kút

játékfilm
/ 97p
/ 2016
/ mb
Valahol az osztrák határ közelében a semmi közepén áll egy benzinkút. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él és a tranzitmegállóban nem hívja fel a lányokra a figyelmet. A gengszter megtartotta a kúton dolgozó öreg alkoholistát, Istvánt és két-három hetente a töltőállomás érintésével indítja útnak külföldre a kis háremét. A forró nyári semmittevésbe váratlanul toppan be István rég nem látott fia, akit az anyja hagy hátra a megdöbbent férfinak.
Rendező: 
Gigor Attila
Szereplők: 
Jankovics Péter, Kovács Zsolt, Trokán Nóra, Kurta Niké, Tzafetás Roland, Pokorny Lia, Pusztai Ferenc
T

Oldalak