Filmek

Eszeveszett mesék

Eszeveszett mesék

Relatos Salvajes / Wild Tales)
film
/ 122p
/ 2014
/ f

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját.

Rendező: 
Damián Szifron
Szereplők: 
Ricardo Darín (Simon Fisher) Leonardo Sbaraglia (Diego) Darío Grandinetti (Salgado) Erica Rivas (Romina) Nancy Dupláa (Victoria) Oscar Martínez (Mauricio)
T
Björk: Biophilia Live

Björk: Biophilia Live

Björk: Biophilia Live
koncertfilm
/ 97p

Björk Biophilia Live c. koncertfilmje 5 alkalommal lesz látható a Budapest Film mozijaiban. A film nem kerül hagyományos moziforgalmazásba  itthon, a magyar közönség csak ezen a néhány alkalmas sorozaton találkozhat vele. Peter Strickland és Nick Fenton rendező munkája a világ minden táján hasonló, exkluzív vetítéseken látható.

Magyarországi vetítések:

október 22., 28. Toldi mozi

október 31. Művész mozi

Rendező: 
NICK FENTON, PETER STRICKLAND
Food Film Fighters

Food Film Fighters

Improvizatív filmest — a Toldiban

A Grund Színház és a Slam poetry Magyarország produkciója

Slammerek: Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana és Simon Márton
Színészek: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Ferencz Attila és Palkovits Nóra
Host és műsorvezető: Andrew Hefler
Hangember: Csobay Bence

Végy néhány jóvágású slammert, adj hozzájuk titokban egy híres filmet, majd fűszerezd meg impróra vágott színészekkel és paprikázd fel őket rendesen. Ha már jól begőzölt, tálald két felvonásban.

T
LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

Korhatár besorolás piktrogram

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT

bábfilm
/ 56p
/ 1981

LEGKISEBBEK MOZIJA: MINDEN EGÉR SZERETI A SAJTOT  (0)

színes, magyar bábfilm, 56 perc, 1981 

rendező: Urbán Gyula
író: Urbán Gyula
szereplők: Darvas Iván, Szöllősy Irén, Váradi Hédi, B. Kiss István, Harkányi Endre, Havas Gertrúd, Hacser Józsa, Gruber Hugó

Egy szerelem története: a férfi

Korhatár besorolás piktrogram

Egy szerelem története: a férfi

The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
romantikus dráma
/ 89p
/ 2013
/ f

Eleanor Rigby és Conor Ludlow mindennél jobban szeretik egymást. Kapcsolatuk perzselő szerelmen alapul, amelybe olyan őrültségek is beleférnek, minthogy egy étteremből fizetés nélkül távozzanak, vagy egy autóban töltsék az éjszakát. A fiatal házaspár kapcsolatában egy nem várt esemény mégis fordulatot hoz, és veszélyezteti a az idilli hétköznapok nyugalmát.

Rendező: 
Ned Benson
Szereplők: 
James McAvoy (Conor Ludlow) Jessica Chastain (Eleanor Rigby) Katherine Waterston (Charlie) Ryan Eggold (Barista) Ciarán Hinds (Spencer Ludlow) William Hurt (Julian Rigby) Viola Davis (Lillian Friedman)
T
Rájátszás

Viszem magammal - a Rájátszás-film

Miért hasonlítja Beck Zoli érzelmi anarchiához a Rájátszást? Hogy lett Grecsó Krisztián 49 sorából végül 6? Miért vett fel gitárt Háy János? Elkészült egy 50 perces riportfilm arról, hogyan működik a Rájátszás, hogyan fejlődött és mi is ez az egész. Megpróbáljuk bemutatni, hogyan gondolkodnak a párok, hogy lett az egyszeri együttműködésekből állandó produkció. Dokumentumfilm rengeteg zenével.

Rendező / szerkesztő: Dombrovszky Linda
Vágó: Pap Levente

ZsiFi / Izraeli Filmhét - Válólevél

Korhatár besorolás piktrogram

ZsiFi / Izraeli Filmhét - Válólevél

Gett
filmdráma
/ 115p
/ 2014
/ f

Viviane megpróbáltatásai egy férfiak uralta világban, ahol a társadalmi konvenciók és a vallási szabályok még a válóperben sem biztosítanak azonos jogot a nők részére. A vezető izraeli színészeket felvonultató Gett szerepelt a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon, a jeruzsálemi filmfesztiválon júliusban pedig elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést és a közönségdíjat.

 

Rendező: 
Ronit Elkabetz, Shlomi Elkabetz
Szereplők: 
Vivana – Ronit Elkabetz Elisha – Simon Abkarian
T

Screen Memories - Fekete csütörtök

BLACK THURSDAY
/ 105p

Ez a film azoknak a munkássztrájkoknak állít emléket, melyek 1970 decemberében söpörtek végig Lengyelország tengerparti városain, ám a kommunista hatóságok brutálisan elfojtották őket. A történet középpontjában egy gdyniai hajógyári munkás, Brunon Drywa családja áll – azé a Drywáé, akit a zavargások alatt, 1970. december 17-én lelőttek egy gdyniai vasútállomáson.

Rendező: 
Antoni Krauze
Barátok, szerelmek, barbecue

Korhatár besorolás piktrogram

Barátok, szerelmek, barbecue

Barbecue
vígjáték
/ 98p
/ 2014
/ f

Antoine, aki egész életében figyelt az egészségére, életmódjára és súlyára, és arra, kinek mit mond, 50. születésnapján váratlanul szívrohamot kap. A kórházból kikerülve úgy dönt, megváltoztatja életét. Barátaival töltött nyaralását kihasználva nekikezd az új diétájának, ami az őszinteségen, a szókimondáson, az alkoholfogyasztáson és egyéb világi hívságokon alapul. A csodálatos francia Riviérán eltöltött piknikeken pedig a barbecue mellett titkok, rég elhallgatott sérelmek is előkerülnek nem kevés helyzetkomikumot okozva a baráti társaságnak.

Rendező: 
Eric Lavaine
Szereplők: 
Lambert Wilson (Antoine Chevalier) Franck Dubosc (Baptiste) Florence Foresti (Olivia) Guillaume De Tonquedec (Yves) Lionel Abelanski (Laurent) Jérôme Commandeur (Jean-Mich') Sophie Duez (Véronique Chevalier)
T

Screen Memories - HONI RÉTEK, LÁPOK, PUSZTÁK…

THE HEATHLAND AND SAND OF THE BRANDENBURGER MARCH
/ 58p

Megszólaltatott emberek Zehdenickben, egy brandenburgi kisvárosban, néhány héttel az első szabad választások előtt, 1990-en tavaszán. Vállalkozók, gyári munkásnők és fiatalok beszélnek reményeikről és félelmeikről. Koepp visszatér korábbi filmje, a Brandenburgi téglák miliőjéhez, illusztrálva az emberek mentalitását abból az időből, amikor az NDK a hatalomváltás küszöbén állt.

Rendező: 
Volker Koepp

Oldalak