Filmek

LEGKISEBBEK MOZIJA: SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI

LEGKISEBBEK MOZIJA: SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI

/ 1977

LEGKISEBBEK MOZIJA: SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI  (0)

színes, magyar bábfilmsorozat, 1977

rendező: Szabó Attila
író: Csukás István
szereplők: Bodrogi Gyula, Kaló Flórián, Sztankay István, Hűvösvölgyi Ildikó, Meixler Ildikó, Csákányi László

Roger Waters: A fal

Korhatár besorolás piktrogram

Roger Waters: A fal

Roger Waters: The Wall
koncertfilm
/ 155p
/ 2015
/ f

A film több síkon kibontakozva idézi meg a kultikus Pink Floyd-album dallamait, egyúttal road movie, a múlttal való számvetés, s a háború ellen való tiltakozás. A Roger Waters: A fal a világon mindehol egyszerre, szeptember 29-én este kerül a mozikba.

„Remélem, ezek a vetítések világszerte jó lehetőséget teremtenek arra, hogy emlékezzünk nem csak az elvesztett szeretteinkre, de az összes többi elesett srácra is. Hamu vagy gyémánt, ellenség vagy barát, mindannyian egyenlőek leszünk a végén.” - Roger Waters

T
Tízezer km

Korhatár besorolás piktrogram

Tízezer km

10000 km
romantikus dráma
/ 99p
/ 2014
/ f

Egy év és egy óceán választja el a szerelmespárt egymástól: a barcelonai fészkükben boldogan élő Alexandra és Sergio eldöntik, hogy gyereket vállalnak, de tervük valóra váltását Alex Los Angeles-i állásajánlata miatt elodázzák. Alexandra és Sergei számára csak a szerelem és a számítógépes kapcsolat marad, hogy megküzdjenek a közös jövő útjában álló tízezer kilométeres távolsággal. "Szembenézni valakivel azonban mindig is más lesz, mint szembenézni valakinek a képével. A technológiának, amit a kommunikáció tökéletes eszközeként tálaltak fel nekünk, árnyoldalai is vannak.

Rendező: 
Carlos Marques-Marcet
Szereplők: 
Natalia Tena, David Verdaguer
T
Akváriumban élni

Korhatár besorolás piktrogram

Akváriumban élni

Vonarstrati/Life in a Fishbowl
filmdráma
/ 129p
/ 2014
/ f
Három ember története egy éjszaka visszavonhatatlanul összefonódik. Egy jószívű anya, hogy támogatni tudja a lányát, sötét foglalkozást választ magának. Egy idősödő férfi múltja és tragikus élete elől menekül az italba, iszákossága közben hajléktalanná válik. Egy sikeres üzletember egy céges csalás hatására morális dilemmába kerül. Mindhárman kénytelenek elszámolni a múltjukkal, és a jelennel, hogy képesek legyenek ismét tükörbe nézni, és magukon kívül a környezetükön is segítsenek.
Rendező: 
Baldvin Zophoníasson
Szereplők: 
Hera Hilmarsdóttir, Thor Kristjansson, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Laufey Elíasdóttir, Birgir Örn Steinarsson
T
BeSZERvezve

Korhatár besorolás piktrogram

BeSZERvezve

American Ultra
vígjáték
/ 100p
/ 2015
/ f

Mike (Jesse Eisenberg) ránézésre jellegtelen kisvárosi arcnak tűnik, aki állandóan beszívva tengeti a napjait, és amikor nem pénztárosként dolgozik, egy soha el nem készülő képregényt rajzolgat egy szuperhős majomról. Leghőbb vágya, hogy egyszer végre leküzdje a pánikrohamát és képes legyen a városhatár táblánál messzebb merészkedni, hogy elvihesse barátnőjét, Phoebe-t (Kristen Stewart) Hawaii-ra. A fiatalok élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a fiú - bár maga sem tud róla - egy magasan képzett, halálos alvó ügynök.

Rendező: 
Nima Nourizadeh
Szereplők: 
Jesse Eisenberg (Mike Howell), Kristen Stewart (Phoebe), Walton Goggins (Laugher), Topher Grace (Adrian Yates), Connie Britton (Victoria Lasseter), John Leguizamo (Rose), Bill Pullman (Raymond Krueger)
T
The man from U.N.C.L.E

Korhatár besorolás piktrogram

The man from U.N.C.L.E

akciófilm
/ 116p
/ 2015

Set against the backdrop of the early 1960s, at the height of the Cold War, "The Man from U.N.C.L.E." centers on CIA agent Solo and KGB agent Kuryakin. Forced to put aside longstanding hostilities, the two team up on a joint mission to stop a mysterious international criminal organization, which is bent on destabilizing the fragile balance of power through the proliferation of nuclear weapons and technology.

Rendező: 
Guy Ritchie
Szereplők: 
Henry Cavill (Napoleon Solo),Elizabeth Debicki (Victoria Vinciguerra),Armie Hammer (Illya Kuryakin),Hugh Grant (Waverly),Alicia Vikander (Gaby Teller),Jared Harris (Sanders),Luca Calvani (Alexander)
T
1001 gramm

Korhatár besorolás piktrogram

1001 gramm

1001 gram
dráma
/ 2014
/ f

Bent Hamer legújabb filmje sikeresen ötvözi a tőle megszokott szokatlan felütést a praktikus, kristálytiszta minimalista stílussal és a leheletfinom humorral, mely a legmélyebb filozófiai fejtegetést is élvezhetővé teszi. Üdvözöljük kedves nézőnket a mérésügyi intézet kutatóinak kissé szürreális elit körében, ahol sorozatos véletlenek arra késztetik hősnőnket, hogy saját életét is mérlegre tegye.

Rendező: 
Bent Hamer
Szereplők: 
Ane Dahl Torp, Laurent Stocker, Hildegun Riise
Phoenix bár

Korhatár besorolás piktrogram

Phoenix bár

Phoenix
romantikus dráma
/ 98p
/ 2014
/ f

Nelly koncentrációs táborból tér haza. Arclövést kapott, és a helyreállító műtét miatt felismerhetetlenekké váltak a vonásai. A háború által feldúlt Berlinben indul férje keresésére: megtalálja a férfit, de nem fedi fel előtte a kilétét.

Rendező: 
Christian Petzold
Szereplők: 
Nina Hoss (Nelly Lenz), Ronald Zehrfeld (Johannes 'Johnny'), Nina Kunzendorf (Lene Winter), Michael Maertens (Arzt), Imogen Kogge (Elisabeth)
T
A Bélier család

Korhatár besorolás piktrogram

A Bélier család

La famille Bélier
vígjáték
/ 106p
/ 2014
/ f

Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára komoly esélyét látja, hogy a lány egy menő párizsi iskolában fejleszthesse hangját. Ám a lehetőség Paulát nem várt dilemma elé állítja: családjában ő az egyetlen, aki nem siketnéma, ami miatt szülei és farmjuk gazdálkodásában elengedhetetlennek tűnik a segítsége.

Rendező: 
Eric Lartigau
Szereplők: 
Louane Emera (Paula Bélier) Karin Viard (Gigi Bélier) François Damiens (Rodolphe Bélier) Luca Gelberg (Quentin Bélier) Eric Elmosnino (Fabien Thomasson) Roxane Duran (Mathilde) Ilian Bergala (Gabriel Chevignon)
Taxi Teherán

Korhatár besorolás piktrogram

Taxi Teherán

Taxi Téhéran
játékfilm
/ 82p
/ 2015
/ f

Egy sárga taxi jár fel-alá Teherán forgalmas utcáin. Utasai közt van emberi jogi ügyvéd, kalózkiadású lemezekkel seftelő férfi, iskolás kislány, nyugdíjas asszony. Egy közös bennük: mindannyian őszintén megnyílnak, és hol higgadtan, hol szenvedélyesen érvelnek a felmerülő magán- és közéleti témákkal kapcsolatban. Beszélgetőtársuk, a taxisofőr pedig nem más, mint maga a rendező: az egykor politikai okokból házi őrizetre ítélt Jafar Panahi.

Rendező: 
Jafar Panahi
Szereplők: 
Jafar Panahi

Oldalak