Filmek

Izraeli Filmhét - Csúnya, gonosz bácsik

Izraeli Filmhét - Csúnya, gonosz bácsik

Big Bad Wolves
film
/ 2013
/ f

Egy kislány eltűnik, néhány nappal később megtalálják egy erdőben: megerőszakolták és meggyilkolták. A durva modorú
rendőr meg van győződve arról, hogy a gyilkos egy magányos tanár. Amikor a tanárt felfüggesztik, megpróbál személyesen
elégtételt venni az áldozat apján. A Quentin Tarantino által nemes egyszerűséggel "az év legjobb filmjének" nevezett alkotás
igazi fesztiválkedvenc.

Vetítés időpontja:
2015. december 7. 19:30 - Amarcord terem
2015. december 9. 19:30 - Amarcord terem

Rendező: 
Navot Papushado, Aharon Keshales
Szereplők: 
Lior Ashkenazi (Micki) Rotem Keinan (Dror) Tzahi Grad (Gidi) Menashe Noy (Rami) Dvir Benedek (Tsvika) Kais Nashif (Man on horse)
Food Film Fighters

Food Film Fighters

Improvizatív filmest — a Toldiban

A Grund Színház produkciója
Slammerek: Bencsik Ádám Ponza, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana és Németh Péter Zeek
Színészek: Boncsér Sára Luca, Fodor Dávid, Ferencz Attila és Somhegyi György
Hangember: Csobay Bence
Házigazda: Andrew Hefler
Producer: Borda Eszter

Végy néhány jóvágású slammert, adj hozzájuk titokban egy híres filmet, majd fűszerezd meg impróra vágott színészekkel és paprikázd fel őket rendesen. Ha már jól begőzölt, tálald két felvonásban.

T
MOME Anim MA Premier

MOME Anim MA Premier

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció tanszéke, folytatva az elmúlt évek hagyományát, idén ősszel is megrendezi az animáció MA képzés zárásaként készült diplomafilmek premierjét.

Vetítések a Toldi mozi Nagytermében: november 27., 20:00 és 22:00

Király Krisztián: A körömágyszaggató
Carlos Rufas Giribets : Machos
Kántor Péter: Ujj a ravaszon
Bognár Éva Katinka: Hugo Bumfeldt
Andrasev Nadja: A nyalintás nesze
Bárány Dániel: Házibuli
Kopasz Milán: Beyond

T
A szüfrazsett

Korhatár besorolás piktrogram

A szüfrazsett

Suffragette
filmdráma
/ 106p
/ 2015
/ f
1912-ben járunk. Maud Watts egy mosodában gürcölve keresi keserves kenyerét. Egy nap a munkából hazafelé menet a szüfrazsettek tüntetésébe botlik. A nőknek szavazati jogot követelők között meglepetésére ott látja egyik munkatársát is. Kezdetben ugyan vonakodva, de lassan azonosul a szüfrazsettek ügyével, és ráébred, hogy harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt.
Rendező: 
Sarah Gavron
Szereplők: 
Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Brendan Gleeson
T
Az éjszakám a nappalod

Korhatár besorolás piktrogram

Az éjszakám a nappalod

fekete komédia
/ 2014
/ mb

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba.

Rendező: 
Dési András György, Móray Gábor
Szereplők: 
Czukor Balázs, Szamosi Zsófia, Anger Zsolt, Pálos Hanna, Scherer Péter
T
Taiwan Movie Club - Zone ProSite

Taiwan Movie Club - Zone ProSite

A tradicionális kültéri lakomák, a Ban-dohok, ételfelelőse volt a Zone Pro Site, amely vendéglátó szakácsot jelent tajvani nyelven.

Taiwan Movie Club - Parking

Taiwan Movie Club - Parking

/ 2008

Anyák Napján Chen Mo egy pékségbe indul, hogy desszertet vegyen feleségének. A parkolóba érve veszi észre, hogy autójának útját két másik gépjármű állja el. Elindul hát, hogy felkeresse a kocsik tulajdonosait a közeli épületekben és útján különböző idegenekkel és azok titkaival ismerkedik meg:  egy csonka családdal, ahol csak egy idős pár és egy kislány van (a szülők hiányoznak); egy bandavezetőből lett borbéllyal; egy tajvani stricivel és a szárazföldi kínai prostituált barátnőjével; egy menekülő szabóval Hongkongból.

Taiwan Movie Club - Cape No. 7.

Taiwan Movie Club - Cape No. 7.

/ 2008

Aga egy Tajvan szigetének legdélibb részéről, Hengchun-ból származó fiatalember. Tízévnyi korántsem csillogó tajpeji rockzenei karrier után feladja álmát: dühösen és frusztráltan hazatér szülővárosába. Tomokót, a Tajvanon dolgozó japán divatmodellt, felkérik egy tengerparti koncert megnyitójának megszervezésére Hengchun-ban, amihez kizárólagosan csak helyi tehetségeket használhat fel. Az együttes tagjainak felkutatása azonban nehéz feladatnak bizonyul, mivel a város egy aprócska település a tengerparton.

 Hallgrímur Helgason: 101 Reykjavík könyvbemutató

Hallgrímur Helgason: 101 Reykjavík könyvbemutató

A Scolar Kiadó meghívására Budapestre érkezik Hallgrímur Helgason izlandi író, hogy személyesen meséljen a közönségnek egyik legnépszerűbb regénye, a 101 Reykjavík magyarországi megjelenése kapcsán. A szerzővel Karafiáth Orsolya beszélget, majd azt követően a könyv alapján készült filmet vetítjük.

Időpont és helyszín: 2015. november 19. csütörtök 18 óra, Toldi mozi

Brooklyn legdühösebb embere

Korhatár besorolás piktrogram

IV. Budapesti Zsidó Filmfesztivál - Brooklyn legmérgesebb embere

The Angriest Man in Brooklyn
vígjáték
/ 83p
/ 2014
/ f

Henry Altmann, egy, az életében bekövetkezett tragédia folytán a világ leggorombább férfijává vált. Személyiségének gyökeres megváltozására akkor döbben rá, amikor a Brooklyni Kórház fiatal orvosa egy vizsgálaton tévesen diagnosztizálva azt mondja neki, hogy agyi aneurizmája miatt életének további kilátásai nem túl jók. Henry követeli orvosától, hogy mondja meg, mennyi ideje van hátra, aki jobb híján mindössze 90 percet saccol páciensének.

Rendező: 
Phil Alden Robinson
Szereplők: 
Robin Williams (Henry Altmann) Peter Dinklage (Aaron Altmann) Mila Kunis (Sharon Gill) James Earl Jones (Ruben) Melissa Leo (Bette Altmann) Sutton Foster (Adela) Hamish Linklater (Tommy Altmann) Bill Murray (Ice Pick)

Oldalak