Filmek

Harcosok klubja

Korhatár besorolás piktrogram

Harcosok klubja

Fight Club
filmdráma
/ 139p
/ 1999

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra...

Rendező: 
David Fincher
Szereplők: 
Edward Norton (Jack) Brad Pitt (Tyler Durden) Helena Bonham Carter (Marla Singer) Meat Loaf (Robert 'Bob' Paulson) Jared Leto (Angel Face) Zach Grenier (Richard Chesler) Richmond Arquette (Intern) David Andrews (Thomas)
Világevők

Korhatár besorolás piktrogram

Világevők

Foodies
dokumentumfilm
/ 95p
/ 2014
/ f

Június 2-án premier előtti vetítés és közönségtalálkozó a Toldi moziban: Andy Hayler, Aiste Miseviciute, Jókuti András és Chef Maki beszélgetnek. Bővebben>>

Rendező: 
Thomas Jackson, Charlotte Landelius, Henrik Stockare
Szereplők: 
Andy Hayler Katie Keiko Aiste Miseviciute Perm Paitayawat Steven Plotnicki
T
A Wall Street farkasa

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - A Wall Street farkasa

The Wolf of Wall Street
életrajzi dráma
/ 179p
/ 2013
/ f

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Rendező: 
Martin Scorsese
Szereplők: 
Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort) Jonah Hill (Donnie Azoff) Matthew McConaughey (Mark Hanna) Jon Favreau (Manny Riskin) Jon Bernthal (Brad) Rob Reiner (Max Belfort) Kyle Chandler (Patrick Denham) Ethan Suplee (Toby Welch)
Japán Filmhét - A Kamone étterem

Japán Filmhét - A Kamone étterem

Kamome Shokudo; Kamome Diner
dráma
/ 102p
/ 2005

Mit keres egy fiatal japán hölgy Helsinkiben? És mit szólnak a finnek egy étkezdéhez, ahol a menü nagy részét a rizsgombóc teszi ki? Sachie puritán kis vendéglője, a Kamome (sirály) a finn főváros egy forgalmas szegletében áll – mindennap üresen, csak a japán-rajongó Tommi ül be rendszeresen. A tulajdonos nem adja fel, és ahogy telnek a napok egyre több különös figura jelenik meg az életében – köztük két japán hölgy is, Midori, aki pusztán a véletlennek köszönhetően tévedt Finnországba, és Masako, akinek elvesztették a csomagjait a repülőtéren.

Rendező: 
Ogigami Naoko
Szereplők: 
Kobayashi Satomi, Katagiri Hairi, Motai Masako
T
Japán Filmhét - Rámen-szamuráj

Japán Filmhét - Rámen-szamuráj

Ramen Samurai
dráma
/ 115p
/ 2012

Hikaru tokiói formatervezői karrierjét adja fel, amikor megörökli édesapja éttermét szülővárosában, a Kjúsú szigetén található Kuruméban. A rámen-vendéglőt az öreg egy élet munkájával épített fel és tett híressé – specialitása a különlegesen ízletes disznóhúsból készült leves, amelyet akkor alkotott meg, amikor még a régi kurumei városkép jellegzetessége, egy kocsin hordozott kis mobil kifőzde, egy yatai tulajdonosa volt.

Rendező: 
Segi Naoki
Szereplők: 
Watanabe Dai, Takagi Koto, Yamaguchi Sayaka
T
Japán Filmhét - A Rámen-isten

Japán Filmhét - A Rámen-isten

Ramen yori taisetsuna mono; The God of Ramen
dokumentumfilm
/ 90p
/ 2013

A Taishoken apró, szerény kis kifőzde Tokió Ikebukuro kerületében, mégis minden nap hosszú sor kanyarog előtte, a törzsvendégek és a távolról idezarándoklók akár két órát is hajlandóak várni, hogy megízlelhessék az itt készült ráment. Az 1961-ben nyílt kis üzlet tulajdonosa,  Yamagishi Kazuo joviális személyisége ötven éven át épp annyira része volt az vendéglő vonzerejének mint különlegesen ízletes főztje.

Rendező: 
Innami Takashi
Szereplők: 
Yamagishi Kazuo, Tanihara Shosuke
T
Saul fia

Korhatár besorolás piktrogram

Saul fia

filmdráma
/ 107p
/ 2015
/ mb

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt.

Rendező: 
Nemes Jeles László
Szereplők: 
Röhrig Géza (Saul Ausländer) Molnár Levente (Abraham) Urs Rechn (Biedermann) Zsótér Sándor (Orvos) Todd Charmont (Braun) Uwe Lauer (Voss)
T
Japán Filmhét - Recept a 49. napra

Japán Filmhét - Recept a 49. napra

Shijukunichi no reshipe; Mourning Recipe
/ 129p
/ 2013

Mikor rájön, hogy megcsalta a férje Yuriko elhatározza, hogy beadja a válópert, és hazatér idős édesapjához, aki Yuriko nevelőanyja, Otomi halálán próbálja túltenni magát. Egy különös füzet kerül elő, Otomi kézírásos, illusztrált receptjei a mindennapi élethez, amelyben egy nagy bankett terve is szerepel, melyet az elhunyt a saját halála utáni 49. napra tervezett (a japán buddhista hagyomány szerint ekkor fejezi be a lélek az útját a túlvilágra, és ezzel zárul le a gyászidőszak).

Rendező: 
Tanada Yuki
Szereplők: 
Nagasaku Hiromi, Ishibashi Renji, Nikaido Fumi
T
Japán Filmhét - Szamuráj a konyhában

Japán Filmhét - Szamuráj a konyhában

Bushi no kondate; A Tale of Samurai Cooking: A True Love Story
dráma
/ 121p
/ 2013

A temperamentumos Haru remekül főz, újdonsült vőlegénye, a fiatal szamuráj viszont semmit nem konyít a konyhaművészethez. Ez magában nem okozna problémát, a fiú azonban a Funaki család örököse, akik nemzedékek óta Kaga tartomány urának a szakácsai, s kard helyett a konyhakéssel szolgálják urukat a legnagyobb odaadással. A lány felada lesz, hogy kitanítsa a fiatalembert, aki komolytalan dolognak gondolja, hogy egy szamuráj a konyhában ügyködjön. 

Rendező: 
Asahara Yuzo
Szereplők: 
Ueto Aya, Kora Kengo, Yo Kimiko, Nishida Toshiyuki
T
Japán Filmhét - Rinko étterme

Japán Filmhét - Rinko étterme

Shokudo katatsumuri; Rinco’s Restaurant
dráma
/ 119p
/ 2010

Szakítása nyomán Rinko teljesen összeomlik. A fiatal lány elveszíti hangját, nem képes többé megszólalni. Korábbi életét maga mögött hagyva hazaköltözik különc édesanyjához, és különös vendéglőt nyit: éttermében nincsen étlap, minden nap csak egyetlen csoport vendéget szolgál ki, az ételt pedig rögtönözve a látogatóhoz igazíva alkotja meg.

Nemsokára híre megy, hogy az új vendéglő megváltoztatja a vendégek életét...

A varázslatos történet alapját egy sikerregény adta, a néma főszereben pedig az egyik legnagyobb mai Japán sztárt, Shibasaki Kou-t láthatjuk.

Rendező: 
Tominaga Mai
Szereplők: 
Shibasaki Kou, Yo Kimiko, Brother Tom
T

Oldalak