Filmek

Félszemű

Korhatár besorolás piktrogram

Coen Sorozat - A Félszemű

True Grit
western
/ 106p
/ 2010
/ f

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak - a férfi tiltakozása ellenére -, hogy levadásszák Chaneyt. Az apja vére azt diktálja Mattie-nak, hogy a bűnözőt az indiánok földjén át is üldözze, és megtalálja őt a LeBouef nevű texasi ranger előtt, aki egy másik férfi meggyilkolása miatt vinné Chaneyt Texasba.

Rendező: 
Joel Coen, Etan Coen
Szereplők: 
Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon
Sin City: A Dame to Kill For

Korhatár besorolás piktrogram

Sin City: A Dame to Kill For (Original Version without subtitles)

action
/ 2014

Co-directors Robert Rodriguez and Frank Miller reunite to bring Miller’s visually stunning "Sin City" graphic novels back to the screen in SIN CITY: A DAME TO KILL FOR. Weaving together two of Miller’s classic stories with new tales, the town's most hard boiled citizens cross paths with some of its more notorious inhabitants.

Original version without subtitles!

Rendező: 
Robert Rodriguez, Frank Miller
Szereplők: 
Joseph Gordon-Levitt (Johnny) Bruce Willis (Hartigan) Jessica Alba (Nancy Callahan) Eva Green (Ava Lord) Mickey Rourke (Marv) Michael Madsen (Bob) Jamie Chung (Miho) Josh Brolin (Dwight McCarthy)
T
Az élet ízei

Korhatár besorolás piktrogram

Az élet ízei

The Hundred-Foot Journey
romantikus film
/ 122p
/ 2014
/ f

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.

Rendező: 
Lasse Hallström
Szereplők: 
Helen Mirren (Madame Mallory) Manish Dayal (Hassan Haji) Amit Shah (Mansur) Dillon Mitra (Mukthar Kadam) Om Puri (Papa) Charlotte Le Bon (Marguerite) Aria Pandya (Aisha) Clément Sibony (Jean-Pierre) Jean Kinsella (French Critic) , Rohan Chand (a fiatal Hassan Haji) Charlotte Lebon (Charlotte Le Bon)
T
A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája

Korhatár besorolás piktrogram

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája

Michael Kohlhaas
történelmi dráma
/ 122p
/ 2013
/ f

A 16. században a lókereskedő Michael Kohlhaas gondtalan családi életet él. Amikor egy helyi földesúr igazságtalanul elkobozza két lovát, előbb a jog és igazság útján próbál elégtételt venni. Ám minél jobban igyekszik törvényesen eljárni, annál kétségbe ejtőbb helyzetbe kerül. Amikor pedig tragikus körülmények között felesége is áldozatul esik a konfliktusnak, Kohlhaas fegyvert ragad, és lázadást szít, hogy önbíráskodással vegyen elégtételt az őt ért sérelmekért.

Rendező: 
Arnaud des Pallieres
Szereplők: 
Mads Mikkelsen (Michael Kohlhaas) Mélusine Mayance (Lisbeth) Delphine Chuillot (Judith) David Bennent (César) David Kross (Lelkész) Bruno Ganz (Kormányzó) Denis Lavant (Teológus) Swann Arlaud (Báró) Roxane Duran (Hercegné) Paul Bartel (Jérémie)
T
Frank

Korhatár besorolás piktrogram

Frank

film
/ 95p
/ 2014

Az Oscar-jelölt Michael Fassbender alakítja Franket, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét ebben az egyéni hangulatú zenés vígjátékban. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi - és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll.

Rendező: 
Lenny Abrahamson
Szereplők: 
Michael Fassbender (Frank) Domhnall Gleeson (Jon) Maggie Gyllenhaal (Clara) Scoot McNairy (Don) Hayley Derryberry (Simone) Kevin Wiggins (Hillbilly) Carla Azar (Nana)
A pap gyermekei

Korhatár besorolás piktrogram

A pap gyermekei

Svecenikova djeca
vígjáték
/ 93p
/ 2013
/ f

Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.

Rendező: 
Vinko Brešan
Szereplők: 
Krešimir Mikić (Don Fabijan) Lazar Ristovski (Biskup) Goran Bogdan (Jure) Stjepan Perić (Policajac Vlado) Stojan Matavulj (Gradonacelnik) Marija Škaričić (Marija) Zdenko Botić (Don Jakov)
A tengerre várva

Korhatár besorolás piktrogram

A tengerre várva

V ozhidanii morya/Waiting for the Sea
fantasy
/ 109p
/ 2012
/ f

Marat élete a tenger, mindene a tengerészlét. Amikor egy nap feleségét rossz érzés fogja el, és a napi halászattól visszatartaná férjét, a férfi hajthatatlan marad, és megnyugtatásul inkább magával viszi a nejét is a kihajózáskor. Ám egy félelmetes vihar tragikus fordulatot hoz az életükben. A hajó, a legénység és felesége elvész a viharban, egyedül Marat éli túl a szerencsétlenséget. Ám a viharral nemcsak a bárka és személyzete tűnik el, hanem a tenger is.

Rendező: 
Bakhtyar Khudojnazarov
Szereplők: 
Dinmukhamet Akhimov Egor Beroev Detlev Buck Radzhab Guseynov Daulet Kekelbayev Anastasiya Mikulchina Pavel Priluchnyy Alexander Rabotyaga
A pokol kapujában

Korhatár besorolás piktrogram

A pokol kapujában

Araf
filmdráma
/ 124p
/ 2012
/ f

Zehra monoton mindennapjait egy elhagyott autópálya melletti kávézóban tölti, ahol duplaműszakokat húz le, s hiába várja, hogy történjen vele valami. Az egykor iparilag fontos környék arctalan és munkanélküli vidékké vált, aki csak tehette, már rég elment a környékről, a legtöbben a nagyvárosban próbáltak szerencsét. Zehra jobb híján másodmagával az interneten keres állást, amikor egy esküvőn találkozik a szótlan kamionsofőr Mahurral.

Rendező: 
Yesim Ustaoglu
Szereplők: 
Neslihan Atagül (Zehra) Özcan Deniz (Mahur) Baris Hacihan (Olgun) Nihal Yalcin (Derya) Yasemin Çonka (Meryem)
Magyarok a Barcáért

Korhatár besorolás piktrogram

Magyarok a Barcáért

dokumentumfilm
/ 2014
/ mb

Magyarok a Barcáért
Több mint egy történet!
85 perces dokumentumfilm

Yves Saint Laurent

Korhatár besorolás piktrogram

Yves Saint Laurent

életrajzi dráma
/ 106p
/ 2014
/ f

1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut, a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű úgynevezett haute couture-kollekcióját is bemutatja, érthetően azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurentet az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik. Nem csak a hírnév, de a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergével, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük.

Rendező: 
Jalil Lespert
Szereplők: 
Pierre Niney (Yves Saint Laurent) Guillaume Gallienne (Pierre Bergé) Charlotte Le Bon (Victoire Doutreleau) Laura Smet (Loulou de la Falaise) Marie de Villepin (Betty Catroux) Nikolai Kinski (Karl Lagerfeld) Ruben Alves (Fernando Sanchez)

Oldalak