Programok

Élni és élni hagyni -- premier és vegán svédasztal a Toldiban

T
2014-12-28

Szeretettel várunk Magyarország első vegán filmvetítésére a Toldi Moziba, ahol a legjobb vegán éttermek kínálják meg az érdeklődőket ízletes falatokkal.

Egyedülálló dokumentumfilm a vegán életmód etikai és egészségügyi oldaláról. Szórakoztató, jó hangulatú film erőszakos képsorok nélkül. Egyszerre szakszerű és személyes. Megszólal a téma minden szakértője, többek között dr Colin Campbell, Gary L. Francione, Peter Singer, Melanie Joy, továbbá élsportolók és dietetikusok, étterem tulajdonosok és termelők, aktivisták és menhelyvezetők.

Above Below

T
2014-12-19

December 19-én este kilenc órától bemutatásra kerül az ABOVE BELOW című szuperprodukció. A szervezők a film előtt ajándékokat sorsolnak, nem is beszélve az ingyensörről… Bemelegítésnek megnézzük Csepku Dani által készített Drop The Style jam videóját és Szabó Koni GPS welcome klipjét, illetve Králik Dani Poundland című dokumentum-szatíráját, a szigetországban élő magyar bicósokról. Tehát ha kicsit is érdekel, hogy mi a helyzet a BMX világában itthon és külföldön, akkor ezen a pénteken a Toldiban a helyed.

Björk: Biophilia - budapesti vetítések

Björk: Biophilia Live

MPT
2014-12-11

Björk Biophilia Live c. koncertfilmje 5 alkalommal lesz látható a Budapest Film mozijaiban. A film nem kerül hagyományos moziforgalmazásba itthon, a magyar közönség csak ezen a néhány alkalmas sorozaton találkozhat vele. Peter Strickland és Nick Fenton rendező munkája a világ minden táján hasonló exkluzív vetítéseken látható, fesztiválok, múzeumok, könyvtárak, galériák adnak otthont az izlandi énekesnő különleges audiovizuális show-jának.

Magyarországi vetítések:

Eszeveszett argentin éjszaka

T
2014-12-09

Bolondulj meg velünk az Argentin Nagykövetség és a Mozinet közös eszeveszett éjszakáján! Nézzük meg együtt premier előtt Pedro Almodóvár produkcióját, Argentína Oscar-nevezett filmjét, az Eszeveszett meséket!

A film után vendégünk vagy két pohár argentin borra vagy pezsgőre, majd felcsendülnek az argentin dallamok és a Barrió del Tangó táncosai kezdenek milongázni.

Viszem magammal - a Rájátszás-film + koncert

T
2014-11-25

Miért hasonlítja Beck Zoli érzelmi anarchiához a Rájátszást? Hogy lett Grecsó Krisztián 49 sorából végül 6? Miért vett fel gitárt Háy János? Elkészült egy 50 perces riportfilm arról, hogyan működik a Rájátszás, hogyan fejlődött és mi is ez az egész. Megpróbáljuk bemutatni, hogyan gondolkodnak a párok, hogy lett az egyszeri együttműködésekből állandó produkció. Dokumentumfilm rengeteg zenével.

VISZEM MAGAMMAL - A RÁJÁTSZÁS-FILM

KISKAKAS presents MOME Anim Premier 2014

T
2014-11-07

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció tanszéke, folytatva az elmúlt évek hagyományát idén ősszel is megrendezi a 2014-ben készült diploma- és vizsgafilmek premierjét. A vetítési programban ugyancsak megtekinthető az Essemble nemzetközi képzési projekt 2013/14 évadának MOME hallgatók által készített alkotása, valamint az egyszervolt.hu-val együttműködésben gyártott, gyerekeknek szóló animációs kisfilmek premierje.

Jegyek a Toldi mozi pénztárában válthatók!
Vetítések: Nagyterem 21:00, Kisterem 21:30.

björk : biophilia live

T
2014-10-22 - 2014-10-28

Organikus koncertfilm. Stílusokon merészen átívelő live act. - Ha valahogy jellemezni kéne a filmet, talán ezekkel a leírásokkal lehetne a legegyszerűbben.

Az eddig nyolc stúdióalbumot megjelentetett izlandi énekesnő felejthetetlen koncertet adott tavaly ősszel Londonban. Nick Fenton és Peter Strickland pedig nem volt rest: felvette és megkeverte a látottakat úgy, hogy garantált a katarzis élménye. A zenés dokumentumfilmet egyelőre még csak szűk közönség láthatta, a hazai premierrel egy időben lesznek vetítések Európában és a tengeren túlon is...

The Volvo Rush

T
2014-10-12

Történet egy fiatal srácról, aki tehetséges autóversenyző - de nem a megszokott keretek között... utcai autóversenyek gyakori győztese. Ezt nem mindenki nézi jó szemmel. Miután elnyeri az egyik ellenfele Volvóját, a vesztes banda pályán kívül áll rajta becstelen bosszút. Főhősünk nem hagyja magát és felkeresi két barátját, hogy bebizonyítsák, így is tudnak nyerni a következő grillpartin. Már éppen elérnék céljukat, mikor útjukat egy nem várt autós szakítja meg...

Az EuShorts Fesztivál bemutatja – „Egyéjszakás barátok”

T
2014-10-11

Ahány barátod van, annyi életet élsz.

Az Eushorts szervezői új tematikus összeállítással jelentkeznek október 10-11 között a Toldi moziban. Ezúttal a barátság mítoszát és egyre változatosabb formáit végijárva válogatnak Európa legkiemelkedőbb rövidfilmjei közül.

Évtizedeket átívelő kapcsolatok, szokatlan szerelmi háromszögek és váratlan egyszeri találkozások éppen annyira ide tartoznak, mint az elképzelt barátokkal folytatott hosszú eszmecserék.
 

Japán Filmhét

T
2014-10-04 - 2014-10-09

A Japán Alapítvány idén másodszor jelentkezik Budapesten japán filmhéttel.

Az őszi válogatás a mai japán arcait mutatja meg, a filmek két fő témája a katasztrofákkal való szembenézés és azok feldolgozása, az őket követő újrakezdés, valamint a fiatalság, mint a mai japán társadalom tükre és jövője.

A filmhét ezúttal az elmúlt években készült, elismert játékfimek mellett több dokumentumfilmet is bemutat – ezek közös témája az emlékezés, és a katasztrófák utáni talpraállás, a jövő felé fordulás.

A JÓ VÁROS

T
2014-09-17 - 2014-09-18

Jelenleg a világ népességének több mint fele városokban él. Az előrejelzések szerint 2050-re ez az arány eléri a 80 %-ot. De vajon hová vezet a városok megállíthatatlan növekedése? A „Cities on Speed” dokumentumfilm-sorozat lebilincselő és elgondolkodtató portrét fest a jövő megavárosairól, ahol a fejlődés jóval a tervezők előtt jár. 

A vetítések mellett az előtérben megtekinthető a Jó város című kiállítás, mely kiemeli a városi biciklizés fontosságát, illetve annak fontosságát a nagyvárosokban.

Oldalak