Programok

björk : biophilia live

T
2014-10-22 - 2014-10-28

Organikus koncertfilm. Stílusokon merészen átívelő live act. - Ha valahogy jellemezni kéne a filmet, talán ezekkel a leírásokkal lehetne a legegyszerűbben.

Az eddig nyolc stúdióalbumot megjelentetett izlandi énekesnő felejthetetlen koncertet adott tavaly ősszel Londonban. Nick Fenton és Peter Strickland pedig nem volt rest: felvette és megkeverte a látottakat úgy, hogy garantált a katarzis élménye. A zenés dokumentumfilmet egyelőre még csak szűk közönség láthatta, a hazai premierrel egy időben lesznek vetítések Európában és a tengeren túlon is...

Björk: Biophilia - budapesti vetítések

Björk: Biophilia Live

MPT
2014-10-22 - 2014-12-11

Björk Biophilia Live c. koncertfilmje 5 alkalommal lesz látható a Budapest Film mozijaiban. A film nem kerül hagyományos moziforgalmazásba itthon, a magyar közönség csak ezen a néhány alkalmas sorozaton találkozhat vele. Peter Strickland és Nick Fenton rendező munkája a világ minden táján hasonló exkluzív vetítéseken látható, fesztiválok, múzeumok, könyvtárak, galériák adnak otthont az izlandi énekesnő különleges audiovizuális show-jának.

Magyarországi vetítések:

Japán Filmhét

T
2014-10-04 - 2014-10-09

A Japán Alapítvány idén másodszor jelentkezik Budapesten japán filmhéttel.

Az őszi válogatás a mai japán arcait mutatja meg, a filmek két fő témája a katasztrofákkal való szembenézés és azok feldolgozása, az őket követő újrakezdés, valamint a fiatalság, mint a mai japán társadalom tükre és jövője.

A filmhét ezúttal az elmúlt években készült, elismert játékfimek mellett több dokumentumfilmet is bemutat – ezek közös témája az emlékezés, és a katasztrófák utáni talpraállás, a jövő felé fordulás.

A JÓ VÁROS

T
2014-09-17 - 2014-09-18

Jelenleg a világ népességének több mint fele városokban él. Az előrejelzések szerint 2050-re ez az arány eléri a 80 %-ot. De vajon hová vezet a városok megállíthatatlan növekedése? A „Cities on Speed” dokumentumfilm-sorozat lebilincselő és elgondolkodtató portrét fest a jövő megavárosairól, ahol a fejlődés jóval a tervezők előtt jár. 

A vetítések mellett az előtérben megtekinthető a Jó város című kiállítás, mely kiemeli a városi biciklizés fontosságát, illetve annak fontosságát a nagyvárosokban.

Jacky's World

T
2014-07-04

Az önmagadba vetett hit, a készség és tehetség az, ami igaz értékként él egy emberben. Az hogyan tör felszínre, vagy mit kezdünk vele, már csupán rajtunk múlik. Hogyan válik egy mexikói hentesfiú festőművésszé, egy tragédiákkal tűzdelt életben…

A Zeon Csoport dokumentumfilm premierje a Toldiban... 

Jegyár: 1.000,- Ft

 

Jacky’s World - kísérleti dokumentumfilm

Hossz: 63 min 

A film származási helye: Magyarország

Készítette: Zeon Csoport

Rendezte: Pánovics Rajmund

Menjek/Maradjak

T
2014-07-03

Most akkor menjek vagy maradjak? Vajon itthon vagyok én otthon? Naponta több ezren teszik fel maguknak a kérdést, hogy érdemes-e új életet kezdeni külföldön és szembenézni a honvággyal, a nyelvi nehézségekkel, egy ismeretlen környezettel a régóta szövögetett álmok megvalósításának reményében. De tényleg minden szebb egy új világban? 

Endo Shuhei

T
2014-06-23

A Kortárs Építészeti Központ bemutatja:

Bubbles from Japan
-a japán kortárs építészet egyéniségei-

Endo Shuhei előadása

A nagy sikerre való tekintettel máris újabb résszel jelentkezik a KÉK “Bubbles from Japan” kortárs japán építészetet bemutató előadássorozata.

Cannes-ban járt rövidek

T
2014-06-22

Nem meghazudtolva önmagunkat, ismét a legfrissebb magyar rövidfilmekre koncentrálunk egy másfél órás szeánsz gyanánt. Az idei cannes-i mustra három magyar címet tartalmazott, ebből kettő rövid játékfilm volt. Ezt a két gyöngyszemet hoztuk el nektek - a rendezőkkel és a többi alkotóval együtt.

A kivégzés (r.: Szőcs Petra) + Provincia (r.: Kárpáti György Mór)

2014. június 22. 19 óra - A belépő ára 500 Ft.

Az életművész (Jag reiser alene) @ Margó Fest

T
2014-06-13

Jarle Kleppre egyetemista, a zene, a szex és Marcel Proust között osztja meg az idejét, amikor is kiedrül, hogy hétéves kislány apja, aki ráadásul látogatóba érkezik, és ez a találkozás felér egy nukleáris bomba hatásával. Az Életművészt eredeti nyelven, angol felirattal és magyar hangalámondással vetítjük, utána beszélgetés Tore Renberggel.


2014. június 13. 19 óra -- A belépés díjtalan!

3. Artmozik éjszakája

3. Artmozik éjszakája

MPT
2014-05-16 - 2014-05-17

Ha egy rendezvényt harmadik alkalommal tartunk meg, az már hagyománynak nevezhető – az Artmozik Éjszakája ezzel tehát a pesti éjszaka egyik legfiatalabb, ám így is igen közkedvelt hagyományos programja. A folytatások egyik kötelező eleme egy új szereplő megjelenése: így idén a Toldi, a Művész és a Puskin mozi mellett egy negyedik helyszín, a nemrég felújított és újranyitott Tabán mozi is várja az éjszakai fesztiválozókat.

Japán Filmhét

T
2014-05-13 - 2014-05-18

A Japán Alapítvány idei Japán Filmhete az elmúlt évek nagy sikerű japán filmjeit mutatja be. A válogatásba bekerült hat film a műfajok széles spektrumát fedi le, a második világháborús hátország társadalmi hátterét feldolgozó történelmi drámától kezdve az introspektív road movie-n keresztül a gyerekek számára készült vidám számítógépes rajzfilmig.

BuDoKu 2014 - A teljes program

MT
2014-05-06 - 2014-05-11

Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál - Gondosan válogatott filmjeinkkel történeteket mesélünk. Felemelő vagy meghökkentő, tragikus vagy ironikus, zajos vagy néma, pergő vagy lassan sodró sztorikat emberekről, közösségekről, helyekről, legyenek azok a szomszédban vagy épp a világ másik pontján. Hiszünk abban, hogy a dokumentumfilmek segítenek megérteni azt, ami a világban történik, hogy a pillanat hevében elkapott vagy a gondosan megtervezett jelenetek lenyomatai annak, ami épp most van.

Oldalak