Programok

Jacky's World

T
2014-07-04

Az önmagadba vetett hit, a készség és tehetség az, ami igaz értékként él egy emberben. Az hogyan tör felszínre, vagy mit kezdünk vele, már csupán rajtunk múlik. Hogyan válik egy mexikói hentesfiú festőművésszé, egy tragédiákkal tűzdelt életben…

A Zeon Csoport dokumentumfilm premierje a Toldiban... 

Jegyár: 1.000,- Ft

 

Jacky’s World - kísérleti dokumentumfilm

Hossz: 63 min 

A film származási helye: Magyarország

Készítette: Zeon Csoport

Rendezte: Pánovics Rajmund

Menjek/Maradjak

T
2014-07-03

Most akkor menjek vagy maradjak? Vajon itthon vagyok én otthon? Naponta több ezren teszik fel maguknak a kérdést, hogy érdemes-e új életet kezdeni külföldön és szembenézni a honvággyal, a nyelvi nehézségekkel, egy ismeretlen környezettel a régóta szövögetett álmok megvalósításának reményében. De tényleg minden szebb egy új világban? 

Endo Shuhei

T
2014-06-23

A Kortárs Építészeti Központ bemutatja:

Bubbles from Japan
-a japán kortárs építészet egyéniségei-

Endo Shuhei előadása

A nagy sikerre való tekintettel máris újabb résszel jelentkezik a KÉK “Bubbles from Japan” kortárs japán építészetet bemutató előadássorozata.

Cannes-ban járt rövidek

T
2014-06-22

Nem meghazudtolva önmagunkat, ismét a legfrissebb magyar rövidfilmekre koncentrálunk egy másfél órás szeánsz gyanánt. Az idei cannes-i mustra három magyar címet tartalmazott, ebből kettő rövid játékfilm volt. Ezt a két gyöngyszemet hoztuk el nektek - a rendezőkkel és a többi alkotóval együtt.

A kivégzés (r.: Szőcs Petra) + Provincia (r.: Kárpáti György Mór)

2014. június 22. 19 óra - A belépő ára 500 Ft.

Az életművész (Jag reiser alene) @ Margó Fest

T
2014-06-13

Jarle Kleppre egyetemista, a zene, a szex és Marcel Proust között osztja meg az idejét, amikor is kiedrül, hogy hétéves kislány apja, aki ráadásul látogatóba érkezik, és ez a találkozás felér egy nukleáris bomba hatásával. Az Életművészt eredeti nyelven, angol felirattal és magyar hangalámondással vetítjük, utána beszélgetés Tore Renberggel.


2014. június 13. 19 óra -- A belépés díjtalan!

3. Artmozik éjszakája

3. Artmozik éjszakája

MPT
2014-05-16 - 2014-05-17

Ha egy rendezvényt harmadik alkalommal tartunk meg, az már hagyománynak nevezhető – az Artmozik Éjszakája ezzel tehát a pesti éjszaka egyik legfiatalabb, ám így is igen közkedvelt hagyományos programja. A folytatások egyik kötelező eleme egy új szereplő megjelenése: így idén a Toldi, a Művész és a Puskin mozi mellett egy negyedik helyszín, a nemrég felújított és újranyitott Tabán mozi is várja az éjszakai fesztiválozókat.

Japán Filmhét

T
2014-05-13 - 2014-05-18

A Japán Alapítvány idei Japán Filmhete az elmúlt évek nagy sikerű japán filmjeit mutatja be. A válogatásba bekerült hat film a műfajok széles spektrumát fedi le, a második világháborús hátország társadalmi hátterét feldolgozó történelmi drámától kezdve az introspektív road movie-n keresztül a gyerekek számára készült vidám számítógépes rajzfilmig.

BuDoKu 2014 - A teljes program

MT
2014-05-06 - 2014-05-11

Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál - Gondosan válogatott filmjeinkkel történeteket mesélünk. Felemelő vagy meghökkentő, tragikus vagy ironikus, zajos vagy néma, pergő vagy lassan sodró sztorikat emberekről, közösségekről, helyekről, legyenek azok a szomszédban vagy épp a világ másik pontján. Hiszünk abban, hogy a dokumentumfilmek segítenek megérteni azt, ami a világban történik, hogy a pillanat hevében elkapott vagy a gondosan megtervezett jelenetek lenyomatai annak, ami épp most van.

Birodalom maraton

T
2014-05-04

Lars von Trier egyetlen tévésorozata húsz évvel ezelőtt indult hódító útjára Dániában. A meglehetősen sötét, koromfekete humorú részek gyorsan népszerűvé váltak. Az okokat ne is keressük, valószínűleg a rendező stílusa tette azzá, ami: kultikus darab, na.

2014. május 4. - déltől

helyár: 1.500 Ft

Friss Hús 2.0

T
2014-03-27 - 2014-03-30

A  Daazo - European Short Film Centre 2014 márciusában újra megszervezi a Friss Hús rövidfilmfesztivált, nemzetközi versenyprogrammal kiegészítve a hazai szemlét. A négynapos fesztivál március 27-től 30-ig tart, a szakmai események mellett koncertek, bulik, illetve egyéb kulturális programok is várják a filmeseket és a moziszerető közönséget. A legjobb magyar rövidfilmes 100 000 forintos pénzdíjat nyer, a legjobb nemzetközi alkotás pedig 1000 Eurót. 

Magyar Narancs - Minden héten forradalom // könyvbemutató

T
2014-03-26

„Éles mondatok, lazán nyakló mondatok, vagyis nyelvismeret (a hazafiság egy fokmérője), aztán tárgyismeret, honismeret, világismeret, önismeret – tisztesség, tehetség, pártfüggetlenség. Én ezért.” Esterházy Péter

Találkozz március 26-án 18 órakor A szerk. három szerzőjével, Bojtár B. Endrével, Bundula Istvánnal és Turcsányi Sándorral a Toldi moziban!

Moderátor: Sándor Erzsi
Néhány tételt előad: Vajdai Vilmos

A könyv kedvezményesen megvásárolható a helyszínen.

Oldalak