12. Budapesti Építészeti Filmnapok - Alapelemek + 306 Hollywood

Megosztom

Bővebben a filmről

Alapelemek | Accidence

CA, 2018, 9’, R | D: Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson

A hurokszerűen ismétlődő kisfilm egy lakótömb életét követi, és mutatja meg az erkélyeken zajló – mind nagyobb, mind kisebb – eseményeket.

A continuous nine-minute shot that focuses on an apartment block and depicts the diverse events, both major and minor, taking place on balconies.

306 Hollywood | 306 Hollywood

US, 2018, 94’, R | D: Elan Bogarín, Jonathan Bogarín

Angol nyelven, magyar felirattal | Language: English with Hungarian subtitles

Elan és Jonathan Bogarín néhai nagyanyjuk házának régészeti feltárásába fognak, és ezzel egy varázslatos-realista utazásra indulnak, hogy megtudják, mi marad meg az életből azokban a tárgyakban, amelyeket hátrahagyunk. Annette Ontell háziasszony, divattervező és szeretett családtag volt, aki hét évtizedig élt ugyanabban a házban – a New Jersey-i 306 Hollywood sugárúton. A testvérpár egy mélyreható tükröt tart elénk arról, miként viszonyulunk a múlthoz és kezeljük az elmúlást, miközben a dokumentumfilm egyben humoros útmutatóként is szolgál ahhoz, hogy éljünk mégis a jelenben.

When siblings Elan and Jonathan Bogarín undertake an archaeological excavation of their late grandmother's house, they embark on a magical-realist journey in search of what life remains in the objects we leave behind. Housewife, fashion designer, and beloved family member, Annette Ontell lived seven decades in the same house — 306 Hollywood Avenue in Hillside, New Jersey. Ultimately a profound reflection on how we examine and deal with the past, the film can also be viewed as a quirky instruction manual on how to live in the present.

Színes