1987: Amikor eljön a nap

Megosztom

Bővebben a filmről

1987 Koreájában katonai rezsim uralkodik, amikor egy elfajult kihallgatás során a kémelhárítás emberei megölnek egy fiatal aktivistát. Megpróbálják eltussolni a halálát, ezért úgy döntenek, hogy minél hamarabb el kell hamvasztani a holttestet. Az ügyész (Ha Jung-woo) azonban rendkívül gyanúsnak találja az ügyet, ezért elkezdi beleásni magát az igazság felderítésébe. Ezt követően elképesztő rendszerszintű összefogás kezdődik az érintettek elhallgattatására, az igazság mégis napvilágra kerül, óriási felháborodást keltve.

A film igaz történeten alapszik: a fiatal aktivista értelmetlen halála, amelyet a hatóságok megpróbáltak elhallgatni, a való életben végül tüntetési hullámhoz vezetett, és amelyről Júniusi demokratizálódási küzdelem néven tesznek említést a történelemkönyvek.

-------------------------------------------------------------------------------------

TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Fesztiválozók!

A szeptember 4-10. között megrendezésre kerülő Koreai Filmfesztiválon nézőink védelme érdekében az alábbi óvintézkedéseket vezetjük be a Corvin Mozi, valamint a Koreai Kulturális Központ területén:

- a vetítések és a pódiumbeszélgetés alatt kötelező a maszkviselés
- a mozitermekben minden második szék foglalható
- a pódiumbeszélgetés helyszínén 1,5 méter távolságban elrendezett székek szabadok

Továbbá kérjük nézőinket, hogy vegyék igénybe a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és aki lázas, köhög, tüsszög, jegyét ajánlja fel másnak!

Megértésüket köszönjük, vigyázzunk egymásra, győzzük le együtt a vírust!

Tisztelettel,

Lee Dangkweon
fesztiváligazgató

-------------------------------------------------------------------------------------
Színes
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek