Bővebben a filmről

Refresher x Mozinet CinePOP   
Elindult a Refresher x Mozinet CinePOP, ahol premiervetítéseken nézhetjük együtt kedvenc filmjeinket és beszélgethetünk szuperizgalmas témákról. 
Február 22-én 20:00-kor az elsőfilmes rendező, Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című filmje kerül a vászonra, majd Nyáry Luca és Turai Barna is a vendégeink lesznek. 
Beszélgetni fogunk többek között gyászról, a zsidóság helyzetéről a 21. században, és sok másról, ami ezen a váratlan családi találkozáson a szemünk elé tárul. Szerezd be a jegyed, és találkozzunk a Művészben!


Breier Ádám első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

Forgalmazó
Színes
Készítő országok