The Doors - Live at the Bowl '68
The Doors - Live at the Bowl '68
koncert
91 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

The Doors Live At The Bowl '68 – A zenekar történetének egyik legjobb koncertjét közkívánatra ismét láthatjuk a mozikban, ezúttal HD-ben digitalizált, felújított képpel és 5.1 surround hanggal.

A Doors 1968. július 5-i koncertje olyan mérföldkő a rocktörténetben, hogy beillett volna egy függetlenség napi „tűzijáték”-nak is. A legendás csapat a Hollywood Bowl-ban állt a szerencsés közönség elé. Most a rajongók végre maguk is láthatják a méltán világhíres és az egyetlen teljes Doors koncertfelvételt, amit valaha is filmre vettek: újravágva, digitalizált HD képminőségben, 5.1 csatornás, az eredeti multi-track szalagok alapján digitálisan újrakevert hanggal. A billentyűs Ray Manzarek szerint a végeredmény elképesztő zenei élmény: „Olyannak hallod, mintha valóban a Bowl színpadán lennél, együtt a zenekar tagjaival."

A később szólógitárossá vált Jim Morrison vezette csapat: Manzarek (billentyűs hangszerek), John Densmore (dobok) és Robby Krieger (gitár) zenekari tagok a legendás Bowl-ban olyan számokkal villanyozzák fel a közönséget, amelyeket elveszetteknek hittünk, mint pl. a Hello I Love You, The WASP (Texas Radio And The Big Beat), valamint a Spanish Caravan. A Live At The Bowl '68 anyag tartalmaz egy egészen új dokumentumfilmet: interjúkat a zenekar tagjaival, barátokkal, kollégákkal, valamint más, soha nem látott felvételeket.

Jeff Jampol, a Doors menedzsere, egyben a film producere szerint: „A Doors koncertjei sámámánisztikus utazások voltak a „sötét” rock and roll pszichedelikus színpadán. A rock and roll energiája, költészet és dráma zabolátlan zenei virtuozitással örvénylett bennük. A Doors kifejezőerejének csúcsán, a világ egyik legfantasztikusabb előadóhelyén rögzített, később újrakevert és digitalizált anyag cseppet sem poros, sőt! Századszorra hallgatva még mindig magával ragad!”

Több mint 40 évvel a bemutatkozó albumuk megjelenése után, a Doors zenei öröksége sokkal nagyobb hatású, mint valaha. Bár sok utánzójuk volt, hozzájuk fogható egy sem. Ez a koncertközvetítés a népes rajongótábornak szól – a Doors már meglévő szerelmeseinek, de a fiatalabb generációknak is, amelyek csak most fedezik fel az együttest.

Bemutatás időpontja
Színes