Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall
Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall
koncertfilm
(2015)
116 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

Az idén 70 éves gitárlegenda visszavonul a turnézástól, májusban egy bensőséges hangulatú teltházas életmű-koncertben foglalta össze zenei pályafutását. Az ünnepi koncertnek a zenész szívéhez nagyon közel álló londoni Royal Albert Hall adott otthont, ahol több mint 200 alkalommal lépett fel pályája során. A 17 számot felvonultató, közel kétórás koncert alkalmából Clapton karrierjének meghatározó dalaiból készített összeállítást, felcsendült többek között a ‘Layla’, a ‘I Shot the Sherriff’, a kisfia tragikus halálára írt ‘Tears in Heaven’, a ‘Wonderful Tonight’, J.J. Cale Cocaine-ja és még sok más klasszikus. A “Lassúkezű”-nek becézett zenész korát meghazudtoló energiával, teljes átéléssel játszott azon az estén, a koncertet több zenekritikus pályája egyik legjobb fellépéseként jellemezte. Az elektromos és akusztikus gitáron játszó, valamint éneklő Clapton mellett Chris Stainton (billentyűs hangszerek), Paul Carrack (billentyűs hangszerek, Hammond orgona, vokál), Nathan East (basszusgitár, vokál), Steve Gadd (dobok), valamint Michelle John és Sharon White (vokál) látható és hallható.

Az emlékezetes estéről készült, kimagasló minőségű koncertfilmet Slowhand at 70 – Eric Clapton Live at the Royal Albert Hall címmel most világszerte mozivásznon láthatják a rajongók. A 4K-ban rögzített kép és a több sávon felvett, 5.1-ben kevert térhatású hang kitűnően visszaadja a Royal Albert Hall különleges akusztikáját és a zenészek utolérhetetlen hangzásvilágát, olyan élménnyé téve a mozivásznon látható műsort, amely megközelíti az eredeti helyszínen átélt hangulatot.

A koncertfilmet hazánkban egyetlen alkalommal vetítik, október 10-én szombat este 8 órakor mutatják be a budapesti Corvin mozi legnagyobb termében, a színpadi produkciók közvetítéseire és filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A koncertfilmben elhangzó számok:
1. "Somebody's Knocking"
2. "Key to the Highway"
3. "Tell the Truth"
4. "Pretending"
5. "Hoochie Coochie Man"
6. "You Are So Beautiful" (Featuring Paul Carrack)
7. "Can't Find My Way Home" (Featuring Nathan East)
8. "I Shot the Sheriff"
9. "Driftin' Blues"
10. "Nobody Knows You When You're Down and Out"
11. "Tears in Heaven"
12. "Layla"
13. "Let It Rain"
14. "Wonderful Tonight"
15. "Crossroads"
16. "Cocaine"
17. "High Time Went" (Featuring Paul Carrack · Andy Fairweather Low)

Toldi Volume koncertek:

január 7. Rolling Stones - Sweet Summer Sun - Hyde Park Live
január 14. Eric Clapton Live At The Royal Albert Hall
január 21. Kispál és a Borz Napozz holddal
január 30. Muse Live At Rome Olympic Stadium
február 11. Kft Bál az Operában 30!
február 18. The Doors Live At The Bowl ‘68
február 25. Quimby 20 éves jubileumi koncertfilm

Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Pannónia Szórakoztató Kft.
Színes