Kiskakas 2018
Kiskakas 2018 - MOME Anim Premier

Megosztom

Bővebben a filmről

MOME Anim Friss


Tudisco Júlia
Sirens
kevert animációs technika / / 2017

Egy rövid történet 4 hajót építő énekelgető lányról és egy szomorú menyasszonyról.


Hlavay Bence
Aura
3D animáció / 2:09 / 2017

Kindulásnak a szurke, nyirkos magányt használtam. Ez a melankólia járja át a filmet ami olyan tájakon mutatja a fõhõst amelyek a természet és az élet szimbólumai, azoban most egy teljesen más oldalát mutatja. Egy távoli, elhagyatott vilagot jár be a kutyás férfi. Egykor élettel teli környezet hideg, nyirkos és szürke formáját fedezi fel.


Tobai Botond
Symptoms
/ 2:15 / 2017

Rövidfilm a kiüresedésől

Kühnel-Szabó Anita
Random
digitális rajzanimáció / 2:21 / 2017

A Random című alkotás egy olyan film, ami nem a történetmesélést tűzte ki célul. Sokkal inkább egy változatos képi világot jelenít meg, ami mentes mindenféle kötöttségtől. A jelenetek szinte egy teljesen különálló filmből kivágott részek is lehetnének, és ezzel egy sarjátos rendszert alkot. Nincs rejtett értelmezése, vagy asszociatív mondanivalója. Pontosan ezzel a szabad alkotói szándékkal, humorral, és változatossággal akarja szórakoztatni a nézőket.

Nóvé Soma
Illuminair
digitális rajzanimáció / 4:51 / 2017

A videoklip egy karakter útját mutatja be, ahogyan próbálja elérni plátói vágyát, a napot. Főhősünk küldetését számtalan természeti akadály keresztezi, melyekkel szemben kitartóan ellenáll, lehetetlennek tűnő célja elérése érdekében. A nap és a karakter közti dinamika egy szerelmi viszonyt feltételez, melynek beteljesülése bizonytalan. Vágyaitól elvakítva, főhősünk, megküzd az elé állított próbatételeken, hogy elérje végső célját.

Alexander Gratzer
Animateur
digitális rajzanimáció / 4:03 / 2017

Bogyó Péter
Moxon
digitális rajzanimáció / 0:27 / 2017

Ambrose Brice: Moxon emberére akad című novellája alapján készült elképzelt filmnek az előzetese. Egy Moxon nevű tudós megalkot egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot. A robot megalkotásának kulcsmomentumai után, megláthatjuk, hogy milyen következményekkel jár, ha ez a robot elveszít egy sakk meccset.

Ivády Tamás
Cicás spot
papírkivágás / 0:46 / 2017

Cicák ülnek a moziban, éppen valamilyen romantikus, kellemes film megy. A nézők boldogan, meghatódva nézik a vásznat, a párok összebújnak... Amikor egyszer csak hangos kutyaugatás hallatszik, minden cica gombolyagpamaccsá válik a nagy riadtságtól, azonban a hang forrása valójában egy telefon, amit gazdája nyugodt szívvel vesz föl, de felnézve szembesül a rászegeződő tekintetekkel...

Kádár Melinda
Hypnagogia
digitális rajzanimáció / 3:50 / 2017

Egy testközeli betekintés az elalvás előtt lejátszódó szokatlan tudati folyamatokba.

Lydia Reid
Narcis
digitális rajzanimáció / 3:16 / 2017

Narcis tells the story of a vain and stubborn teenager whose only interest is taking selfies. The generation gap and lack of understanding between her and her parents causes tension at a wholesome family dinner, leading to events that nobody could expect. Loosely based on the Greek myth of Narcissus, Narcis explores the theme of vanity and whether it is a good or bad trait to have.

Simon József
Nem baj
digitális rajzanimáció / 2:48 / 2017

Egy róka gombát keres az erdőben, de mindig eltéveszti.

Molnár Eszter
Mercy
digitális rajzanimáció / 2:58 / 2017

Két testvér egy üres, szinte élettelen környezetbe zárva tengeti napjait, amíg két természetfeletti lény jön látogatóba, akik vissza akarják állítani ezt a kihalt helyet élővé. Habár ez sikerül és egyfajta nagyobb jót hajtanak végre, elvesznek valamit cserébe. A két lány eggyé válik, egy változáson mennek keresztül, ami miatt megszűnik az addigi életük, viszont valami új születik belőlük.

Edőcs Zsófi, Bogyó Péter
Búgócsiga
kréta animáció, stop motion / 3:04 / 2017

A videoklip Deru: I would like című dalára készített kréta animáció. Egy apa és gyermeke egy közös térben, azonban egymástól eltávolodva végzik mindennapi tevékenységeiket.


Diploma Premier 2018

Szénási Marcell
Zűrös környék
digitális rajzanimáció / 9:05 / 2017

A film egy elképzelt helyszínen játszódik, sokkal inkább egy abszurd képzelgés, mint valós történet. Nem kerülünk közel egyik szereplőhöz sem, bár a főszereplő srác szinte mindig jelen van, mégis az utca váratlan eseményein van a hangsúly. Spontán kerül interakcióba az utcán látott emberekkel, ez fűzi össze az egymástól különálló jeleneteket. Kiszámíthatatlanul és ok nélkül történnek az események, nincsenek támpontok, ez nyomasztó és felszabadító is lehet. Az az álomhoz hasonló érzet jelenik meg, mint amikor nem tudunk irányítani, ki vagyunk téve a környezetünknek, ami már nem a megszokott, nem biztonságos, és egyszerre szorongást és izgalmat kelt.

Láng Orsolya
Szezon után
digitális rajzanimáció / 10:00 / 2017

Egy szezon utáni kis halászfaluban egyik nap olyan, mint a másik. A helyi lakosok a táj elemeiként élnek egymás mellett. Egy apró kibillenés azonban elég ahhoz, hogy megtörje a rutint, és a zárt világok egymásra nyíljanak. A különleges napok nem első látásra tűnnek fel, hanem amikor véget érnek.

Rónyai Balázs
Betontenger
digitális rajzanimáció / 0:41 / 2017

A Betontenger egy rövid, interaktív történet, amelyben egy testvérpárt, Bikát és Rigót követve nyerhetünk bepillantást a hatalmas betonváros működésébe. A város, amelyet emberek és robotok laknak, már réges-rég a természettől elszakadva, rezzenéstelenül áll. Ám egy nap a testvérek olyan jelenséggel találkoznak, amelyet eddig csak legendának hittek...

Varga Tímea Laura
Még nem
digitális rajzanimáció / 10:00 / 2017

A játszóházból egyszer mindenkit hazavisznek. Egy gyerek azonban hiába vár az édesanyjára, ezért elindul, hogy megkeresse. Egymás mellett, változatos helyszíneken bontakozik ki két sors, két életút, melyek talán sosem keresztezik egymást.

Hegyi Olivér
Take Me Please
digitális rajzanimáció / 13:51 / 2017

A film egy szakítás és velejáróinak lemodellezése: a fiú bizonytalan, a lány megelégeli ezt, a fiú találkozik a lány új fiújával, ami megrázóbb a vártnál, a fiú menekülni próbál, a fájdalom fokozódik, sodródik az árral, annyira sajnáltatja magát, hogy „bele is hal”, utána megint egymásra találnak, végül kénytelenek belátni, hogy ez mégsem működik.

Bemutatás időpontja
Színes