2012-11-18
Az észt NUKUFILM gyermekstúdiójának animációs workshopja

A NUKUFILM Észak- és Kelet-Európa egyik legnagyobb és legrégebbi bábanimációs filmek gyártására szakosodott filmstúdiója. Alapítása, 1957 óta több mint 200 film készült a stúdióban, melyek számos nemzetközi filmfesztiválon sikert arattak.

A Nukufilm kezdetektől igyekszik bűvkörébe vonni a legfiatalabb korosztályt: stúdiólátogatásokat szerveznek gyerekcsoportok számára, melyeken az óvodások és kisiskolások megismerkedhetnek a filmkészítés titkaival, és kiállításokon láthatják viszont kedvenc bábfilm-szereplőiket.

A Nukufilm gyermekstúdióját több mint 10 éve hozták létre azzal a céllal, hogy minél fiatalabb korban felkeltsék az érdeklődést az animációs filmek és technikák iránt, illetve segítséget és ihletet nyújtsanak a kezdeti lépésekhez a jövő reménybeli nagy animációs filmkészítőinek.

A két és fél órás foglalkozáson a részvevők megismerkedhetnek az animációs filmek fajtáival, a filmkészítés fázisaival, a forgatókönyvírás alapelveivel, a kamerával és a montázzsal. A közösen készített rövid animációs klipet mindenki hazaviheti.
Tolmácsolást és a szükséges eszközöket biztosítjuk.


November 25. Toldi mozi kávézójában:


10:30-tól 13:00-ig gyerekeknek (6 - 12 éves korig)
14:30-tól fiataloknak és felnőtteknek (13 - 99 éves korig)

A workshop ingyenes.

A FÉRŐHELYEK KORLÁTOZOTT SZÁMA MIATT KÉRJÜK JELEZZE RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKÁT! (moni.segesdi@estinst.ee)

Az Észt Intézet támogatásával.