2012-12-05
Feminista Közösségi Est - a Toldiban

Magyarországon első alkalommal rendez a NaNE Egyesület Feminista Közösségi Estet a Toldi mozi nagytermében. Az alapötlet lényege, hogy az önmagukat feministának valló nők szemüvegén keresztül lehessen megismerni azt, mi mindent jelenthet a nők és a férfiak számára a feminizmus.

Az első egy-másfél órában rövid-pörgős prezentációkat lehet majd hallani feministáktól mindenféle témában: Szántó Nikolett autóversenyző saját karrierjén keresztül beszél a nők helyzetéről a magyar autósportban; a KLIT Queer Feminista Közösségi Tér képviselői nemrégiben megnyílt nyilvános helyszínüket mutatják be; Rédai Dorottya és Szabó Gabriella a PATENT Egyesület kezdeményezésére elindított abortuszkutatás tanulságait foglalják össze Mátyás király alakjának megidézésével; Süvecz Emese randizási tanácsokkal készül hetero nőtársai számára; Kaufer Virág és Herman Zita előadásában parlamenti élményeiket elemzik feminista szemmel; szó lesz még a Slut Walk mozgalomról, Gerle Éva előadása kapcsán a hétköznapi hímsovinizmus jelenségéről és bemutatkoznak a Drágám, hol a vacsorám? Tilos Rádióban futó aktivista műsor szerkesztő-riporterei is.

Az esemény második része kevésbé színpadias keretek között folytatódik tovább. A Toldi Mozi előterében a közönség és az előadók beszélgetését követően a queer feminista Kakadu konyha mutatkozik be. Majd DJ Malvin zenéje valamint a Strassz zenekar playback performansza zárja az estét. Az eseményre feministákat, vagy a feminizmus iránt érdeklődőket várunk, korra és nemre való tekintet nélkül. És nyugodtan felejtsétek el a babysittert, mert ez egy igazi, vérbeli feminista buli lesz sok gyerekkel és csecsemővel.

2012. december 8. 16.30

A belépés ingyenes!

A program a „16 akciónap a nők elleni erőszak ellen” rendezvénysorozat része.