13. Frankofón Filmnapok
-

Megosztom

13. Frankofón Filmnapok

A filmipar, a forgalmazók és a mozik üzemeltetői számára nehéz két év után örömmel mutatjuk be a 2023-as Frankofón Filmnapok rendkívül gazdag programját, amely 26 filmből áll, melyből egy eseménnyel egybekötött vetítés lesz a Toldi moziban. Idén a francia nyelvterület sokszínűségét különösen hangsúlyozzák a belga, kanadai, koszovói, marokkói, román, svájci, tunéziai alkotások – és természetesen egy magyar film is bekerült a programba.

Március 2. és 12. Között Budapesten, március 4. és április 4. között pedig vidéken kilenc film premierjét láthatja a magyar közönség: a Merre jársz, Bojangles? -t Virginie Efira és Romain Duris főszereplésével, a Vádat Charlotte Gainsbourg-ral, a Caravaggio árnyékát Isabelle Huppert-rel, Rodrigo Sorogoyen rendezésében a Szörnyetegeket, amely már a 17. Goya versenyben szerepel, vagy az Ártatlan című filmet Louis Garrellel.

A 13. Frankofón Filmnapok kiemelt helyet szán a nőknek, akik több bemutatott filmben is fontos és központi szerepet játszanak: Annie és a harag, Dalva, Konyhafőnök, Jeanne-t mindenki szereti; és a női rendezők is hangsúlyosan jelen vannak a válogatásban. Szeretném megköszönni minden partnerünknek, aki támogatja a francia nyelvű filmművészet e szép ünnepét, és otthont ad neki.

Mindenkinek kívánom, hogy felejthetetlen élményekben legyen része a fesztiválon!

Mme Claire Legras
Franciaország magyarországi nagykövete

A FESZTIVÁL PROGRAMJA | JEGYVÁSÁRLÁS