2. Magyar Klipszemle a Toldiban
-

Megosztom

2. Magyar Klipszemle

A Magyar Klipszemle a magyar vonatkozású zenei videók szakmai versenye. Magyarországon heti szinten több tucat videoklip készül, ami a legjobb esetben egy kiemelkedő online megtekintési szám elérésén kívül nem kap kellő figyelmet.
Ezen változtattunk!
Tavaly 10 nap alatt érkezett 872 klipjelölés és két nap leforgása alatt 5000 embert mozgattunk meg a magyar klipszakma ünnepén.

Célunk volt egy olyan, itthon egyedülálló, független rendezvény létrehozása, ami ezen alkotások művészi értékét kiemelve, széles vásznon prezentálja a média, a szakma és az érdeklődők felé.

Ezt a célunkat szerencsére várakozásainkon felül tudtuk teljesíteni.

A Klipszemle másodlagos célja, hogy előadások, kerekasztal-beszélgetések, q&a-k keretében releváns zene- és filmszakmai információkat adjunk a zenészeknek, zenei managereknek és kiadóknak egyaránt. Ezért a két nap alatt több előadást tartunk a nagyteremben, amit a nemzetközileg akkreditált Magyar Zenei Menedzserek Egyesületével közösen szervezünk.

Az augusztusban tartó online nevezést, a tavalyihoz hasonlóan, idén is egy szeptemberi kétnapos rendezvény követi a Toldiban, ahol a vetítések, a zsűrizés, az előadások és a díjátadó mellett esténként koncertek és party várja az érdeklődőket.

A rendezvény helyszíne idén is a belvárosi Toldi mozi és klub lesz, ami filmes és zenei világ szereplőinek egyik leginkább közkedvelt helyszíne.

A versenyprogramban az előzetesen sok száz jelölésből előszűrt shortlistet mutatjuk be. Mindkét nap szakmai workshoppal indítunk, majd a 2015-ben is igen markáns váltásokat eredményező ABC-s sorrend elvet követve vetítjük le a shortlistre jutott klipeket az első napon (tavaly a 3 hetes jelentkezési időszakban közel 850 klipet jelöltek az előadók, alkotók, melyből több körös kiválasztással 165-öt vetítettünk a Toldi nagytermében), a másodikon pedig a kategóriák legjobbjait. A vetítési blokkokat premierekkel, összeállításokkal, kreatív kisfilmekkel, és még egy szakmai előadással bontjuk meg. A nagytermes programokat este tíz után networkinggel átitatott party követi a jelölt zenakarok, alkotók fellépéseivel. A rendezvény második napját egy - a tavalyi évnél ceremoniálisabb - díjátadóval zárjuk le.

Minden egyéb info: klipszemle.hu

Facebook-event>>