Kiskakas 2017 feat Euranim video mapping
-

Megosztom

Kiskakas 2017 feat Euranim video mapping

A MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszéke (MOME Anim) idén is megrendezi a TOLDI MOZIBAN a Kiskakas Animációs Filmnapok / Kiskakas Animation Celebrationt, melynek legfontosabb célja, hogy az animációs filmművészet legfrissebb, feltörekvő, újító alkotásaiból nyújtson ízelítőt. A filmnapok ez alkalommal Franciaország három vezető animációs intézményét látja vendégül: a GOBELINS, l'école de l'image, a La Poudriere és az Emca Angoulême animációs iskolák legújabb hallgatói munkáival ismerkedhetünk meg.

A MOME Animáció tanszéke több vetítési blokkal is jelenkezik. A MOME Anim Premier keretében a legfrissebb MA diplomamunkák mellett, a tanszék inkubációs programjában megvalósult, Kortárs gyerekversek 2. alkotásait is megtekinthetjük, melyek az elmúlt években végzett hallgatók rendezésében, kortárs magyar költők munkáinak animációs feldolgozásaiként készültek. A MOME Anim Friss az utóbbi évek vizsgafilmjeit mutatja be, míg a Filmnapok történetében első alkalommal sorra kerülő MOME Anim Trash vetítés a tanszéken készült, a széles nyilvánosság előtt soha be nem mutatott, ám izgalmas, újító munkákból válogat.

Újdonság, hogy idén MOME Anim Grafix néven képregény és grafikai kiállítás, valamint vásár is színesíti a KISKAKAS Animációs Filmnapok programját: április 28-29-én, 17:00 órától tekinthetők és vásárolhatók meg a tanszék hallgatóinak munkái, sőt az alkotókkal személyesen is találkozhatnak az érdeklődők.

A KISKAKAS programja ez alkalommal is egy igazán színes és izgalmas elemmel bővül: az Euranim fényfestés workshop nemzetközi diákcsapata egy teljes hétig dolgozik a MOME Ponton Openspace-ben Zádor Tamás (Kiégő Izzók) vezetésével. Munkájuk végeredményét, egy 10 perces, a Toldi Klubban elhelyezett installációra vetített fényfestés show-t április 28-án, péntek este 22:30 kezdettel mutatnak be. Ezt követően, 23:00 órai kezdettel a MOME HÖK szervezésében megvalósuló partival folytatódik az este a Toldi Klubban.

Program:

ÁPRILIS 28. PÉNTEK

NAGYTEREM

19.00 - MOME ANIM PREMIER
21.00 - MOME ANIM PREMIER

KISTEREM

19.30 - BEST OF GOBELINS
21.30 - BEST OF LA POUDRIÈRE

UTÁNA

22.30 - EURANIM FÉNYFESTÉS
23.00 - HÖK PARTY

ÁPRILIS 29. SZOMBAT

NAGYTEREM

19.00 - MOME ANIM TRASH
21.00 - FRANCIA FRISS

KISTEREM

19.30 - EMCA FRISS FILMEK
21.30 - MOME ANIM FRISS