Szlovén Filmnapok 2019
-

Megosztom

Szlovén Filmnapok 2019

IDÉN IS LESZ SZLOVÉN FILMNAPOK
Immár negyedik alkalommal ismerkedhet a magyar közönség a kortárs szlovén filmművészettel!

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi mozi ad otthont a Szlovén Filmnapoknak. 2019. október 10. és 12. között a magyar közönség három díjnyertes szlovén alkotást tekinthet majd meg. Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik. A magyar közönség idén három díjnyertes szlovén alkotást tekinthet majd meg. Urša Menart női rendező Elég a lúzerségből című filmjében a 29 éves Špela legjobb barátnői évekkel ezelőtt elköltöztek Szlovéniából és most a pasija is úgy döntött, hogy szerencsét próbál Amerikában. Eljött az idő, hogy Špela végre felnőjön és megtalálja önmagát.

Darko Štante Következmények című alkotásában Andrej kezelhetetlen, erőszakos viselkedése miatt nevelőotthonba kerül, ahol nehézfiúk között találja magát, akikkel egyre veszélyesebb kalandokba keveredik. Fiatalkori önteltsége ellenére Andrej gondosan őrzi titkát…
Végül Miroslav Mandić Játszom, létezem című munkája Három történet arról, mit jelent színésznek lenni, valamint a szereplő és a szerep közti határokról.
Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Jegyár: 1000 Ft.
 

Program:

2019.október 10, csütörtök
20:30 - Elég a lúzerségből (Ne bom več luzerka)

2019.október 11, péntek
20:30 - Következmények (Posledice)

2019.október 12, szombat
20:30 - Játszom, létezem (Igram, sem)