Werk Film Akadémia 2023-as vizsgafilmjei
-

Megosztom

Werk Film Akadémia 2023-as vizsgafilmjei

MONDJ MÁR VÉGRE VALAMIT!
TANULJ ÉS TEREMTS – FILMET!

18 kisfilmet mutat be a Werk Film Akadémia 2023. június 29-én a Toldi moziban. Ennyi még sosem volt. A Werk filmesei kitettek magukért.

A Werk 16 éve tanítja a film mesterségét, s ha valaki végignézné az elmúlt másfél évtizedben készült alkotásokat, elég jó képet kapna arról, hogyan változott meg a világunk.
Filmeseink az idén is a létező valóságból hozzák a képeket, a hangokat, a gondolatokat. Felvonulnak erkölcsi dilemmáink, kétségeink, hogy kinek, minek is kellene megfelelnünk, hogy képesek vagyunk-e autonóm lényként meghatározni önmagunkat. Ennek az évnek a visszatérő gondolata a hallgatás, a dolgok kimondásának görcse. A várakozás a soha el nem hangzó válaszra. Vagy éppen a kimondástól való félelem.

Talán nem véletlen, hogy az idén annyi film készült a Werkben, mint korábban soha. A Werk a közösségi és az offline alkotás terepe. Hallgatói nem online felületeken tanulnak és jelölik be a helyesnek vagy helytelennek tartott válaszokat, hanem merik személyesen megfogalmazni a kérdéseiket és mernek válaszokat keresni rájuk.

A filmes képzés a Werk Akadémia különösen sikeres ága. A végzettek közül sokan el tudnak helyezkedni választott szakmájukban, amiben segítségükre vannak a filmiparban dolgozó volt werkesek is. A Werk hiányszakmai képzéseit a Nemzeti Filmalap hallgatói ösztöndíjakkal támogatja.

„Elsőfilmesnek lenni nem szégyen, nem dicsőség: állapot, amely a második filmmel visszafordíthatatlanul elmúlik. Elsőfilmesnek lenni nem mentség. Mert az elsőbe anyait-apait bele kell adni. Aztán az összes továbbiba is. Úgy gondolom, hogy a WERK mostani elsőfilmesei is tisztességesen dolgoztak, komolyan vették a mesterségüket. És sikerült jó kis hús-vér történeteket elmesélniük. Ha nem hiszed, nézd meg őket.” Réz András