15. Verzió - KARMÁK / BAGázs + Ne bámuljanak már!
15. Verzió - KARMÁK / BAGázs + Ne bámuljanak már!
KARMAS / Bagázs + Don't stare at me!
dokumentumfilm
Rendező
Balla Dávid
Chilton Flóra

Megosztom

Bővebben a filmről

Ne bámuljanak már! – Inkluzív színház születik

„Mit kezd magával egy lány akkor, hogyha szép, de nem akar az lenni?”

„Nem szeretném, ha más azt gondolná, hogy nem vagyok nőből.”
„Megtanítalak hazudni!”

A KépMás-Próbálom túlkiabálni magam című inkluzív színházi előadás próbafolyamatában öt nő vett részt. Meséltek magukról, a vágyaikról, az álmaikról, arról, hogy hol találják meg a helyüket az életben. Megismerhetjük a különbözőségüket, hogyan gondolkoznak ők a nőiségről, más emberekről, a színészetről és, hogy mindezek mennyire függnek attól, ha valaki épnek, vagy sérültnek születik.

KARMÁK/BAGázs

A Bagázs két Pest megyei romatelepen dolgozik: 2011 óta Bag 400 fős, 2017 óta pedig Dány 600 fős telepén. A szegregátumokban az átlagtól messze elmarad az ott élők iskolai végzettsége, sokan még az általános iskolát sem fejezik be. A telepen élők súlyos hátrányba vannak a munkaerő-piacon, kiugróan magas az inaktívak aránya. A háztartások nagy része mélyszegénységben él, tetemes tartozást felhalmozva. Ami mindezen túl összeköti a két telep a világát, hogy a Bagázs megjelenése óta az ott élők egy részének határozott szándéka van a változásra és hisz abban, hogy közös munkával a közösség képes változtatni jelenlegi, reménytelennek tűnő helyzetén.


Don’t Stare at Me!

“What does a girl do if she’s pretty, but doesn’t want to be?”

“I don’t want anyone to think that I’m not a woman.”
“I’m going to teach you how to lie!”

Five women participate in rehearsals for an inclusive theater performance of KépMás-Próbálom túlkiabálni magam. They talk about themselves, their desires, their dreams, and about how to find their place in life. We come to know their differences, what they think about womanhood, of other people, of acting, and whether these ideas differ if someone is born disabled or not.

KARMAS/Bagázs

Bagázs is an NGO working in two Roma settlements in Pest County. The level of education in these segregated communities is far below the average in Hungary, and many children here do not even finish primary school. The inhabitants are seriously disadvantaged on the labor market, unemployment runs high, and as a result, the majority of households live in extreme poverty and amass large debts. Bagázs is trying to bring these two settlements closer together, and helps them work together to change their current situation.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
magyar
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek