a Cinema Niche bemutatja: PACIFICTION
thriller
(2022)
Rendező
Albert SERRA
Színészek
Benoît MAGIMEL, Pahoa MAHAGAFANAU, Marc SUSINI, Matahi PAMBRUN, Alexandre MELO, Monste TRIOLA, Michael VATOUR, Cécile GUILBERT, Lluís SERRAT, Mike LANDSCAPE, Sergi LÓPEZ

Mozik:

Toldi Mozi

Megosztom

Bővebben a filmről

Március végén visszatér a Cinema Niche, hogy bemutassa a katalán provokatőr, Albert Serra grandiózus új filmjét.

A finom modorú, számító De Roller a régi rend, a francia kormány reprezentánsa a francia polinéziai Tahitin. Feladatköreit lazán értelmezi, mindennapjait homályos természetű intirikák szövik át. Mindeközben sötét gyanú kezd terjedni a szigeten: tengeralattjáró állomásozik a part közelében, ami a nukleáris gyakorlatozás újrakezdését jelentheti. De Roller főhadiszállásai, barátai és ellenségei között bolyong, úgy tűnik, nálunk, nézőknél sokkal jobban kiismeri magát Tahiti útvesztőiben. Az őslakosok szervezkednek, a külföldiek bizniszelnek, az egyház hatalmaskodik, kétes figurák fordulnak meg a szigeten, mégis mindennek mintha csak abból a szempontból lenne jelentősége, hogy De Roller egzotikus bárja zavartalanul működhessen.

Serra alkotása nagy port kavart a Cannes-i Filmfesztiválon, az év végén pedig a Cahiers du Cinéma 2022 legjobb filmjévé választotta. A Pacifiction egy politikai thriller műfaját megelevenítő szerzői reflexió, amely az Apokalipszis mosttal (1979), Alan J. Pakula trilógiájával és Jacques Rivette korai filmjeivel egyaránt párbeszédben áll, ezzel újabb fejezetet nyitva a rendező kontrasztokra épülő életművében.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
francia-spanyol-német-portugél
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek