Bővebben a filmről

MÄRZENGRUND a fiatal Elias igaz története, aki a 60-as évek végén a profitorientált társadalom értékeivel szembeszállva egy radikális, a természettel összhangban lévő életmód mellett dönt.

Eliasszal szemben magasak az elvárások: Nem csak kiváló diák, hanem Zillertal legtehetősebb gazdájának a fia is, akinek hamarosan át kell vennie a birtokot. Azonban minnél erősebben próbálja a 18 éves fiú a számára előírt szerepet eljátszani, annál inkább fenyegeti az összeomlás veszélye. Elias depresszióba esik, amely több hétre ágyhoz köti. Amikor lassan ismét kezd erőre kapni, apja Märzengrundra, egy alpesi legelőre küldi, amiért egy egész nyáron át ő felel. Amikor családja fél év múlva eljön érte, hogy haza vigye őt, Elias már nem hajlandó visszatérni. Feljebb költözik, az erdőhatár fölé, ahol a vadon és a magány várja és ahol egy szinte paradicsomi kapcsolatot alakít ki a természethez és az állatokhoz. Negyven év múlva egy súlyos betegség kényszeríti vissza a civilizációba.

A film generációnk, különösen a mai fiatalság égető kérdéseivel foglalkozik: Milyen világban akarunk élni, milyen értékekhez akarunk igazodni és milyen viszonyban van a személyes szabadság és a társadalmi alkalmazkodás?

Felix Mitterer azonos című színdarabja alapján.

Az előadás ingyenes, a jegyek a mozi pénztárában igényelhetők!

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek