Little Europe 2023 - Amatőrök
95 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

Krzysiek és értelmi fogyatékkal élő színészekből álló amatőr társulata sikert arat egy színházi fesztiválon. A Személyes tárgyak irodája nevű társulat jutalma egy soha vissza nem térő lehetőség: rendes színházban, hivatásos színészekkel hozhatnak létre egy színdarabot. Hatalmas öröm és esély. A Zorba, a görög című darab adaptációján kezdenek dolgozni, azonban amikor kiderül, hogy a színház igazgatója számukra nehezen elfogadható feltételeket szab, a kezdeti lelkesedés alábbhagy. A szívet melengető, humoros történetben Krzysiek és társai életre szóló leckét adnak "normális" és "ép" társaiknak szabadságból, méltóságból és emberségből, de elsősorban arra az örökérvényű igazságra világítanak rá, miszerint minden egyes ember különleges.

A vetítés után  Iwona Siekierzyńska rendezővel és a forgatókönyv társszerzőjével, Waleria Siekierzyńskával beszélgetésre kerül sor.

Iwona Siekierzyńska (*1967) – rendező és vendég
Iwona Siekierzyńska lengyel filmrendező és forgatókönyvíró. Pańcia című rövidfilmjét 1996-ban Diák Oscar-díjra jelölték. 2000-ben megkapta a cannes-i filmfesztivál Cinéfondation ösztöndíját. Amatőrök című filmje a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Serleget, illetve a Koszalin DEBUT Filmfesztiválon a legjobb forgatókönyvnek járó díjat.

Waleria Siekierzyńska (*1995) – a forgatókönyv társszerzője és vendég.
Waleria Siekierzyńska lengyel filmművész. Többek között az Amatőrök című film forgatókönyvén  működött közre.

Színes
Készítő országok