Granny Project
Nagyi Projekt
Granny Project
dokumentumfilm
(2017)
Rendező
Révész Bálint
Színészek
Rozanne Colchester, Gudrun Dechamps, Lívia Révész, Meredith Colchester, Ruben Woodin-Dechamps, Bálint Révész

Megosztom

Bővebben a filmről

A film három fiatalember felnőtté válásának és nagyszüleik elmúlásának története. Egy tényleges és egy szimbolikus road-trip: három fiú keresztül szeli Európát miközben egy virtuális utazás is kibontakozik nagymamáik - egy angol kémnő, egy táncosnő a náci Németországból és egy magyar kommunista holokauszt túlélő - életébe.

A harmadik generáció, vagyis az unokák felelőssége és feladata megtalálni azt az univerzális nyelvet, amit használva az elkövetkező generációk képesek lesznek megérteni és átörökíteni azokat az értékeket amelyek a 20. században, a háború óta keletkeztek. Vajon képesek leszünk-e erre?
A második generációnak, a szülőknek, sokszor csak tudatalatti viszonya van a történtekhez a nem mesélés és a tagadás folytán, míg az érzelmi távolság a nagyszülők által megélt borzalmaktól képessé teszik az unokákat ’’objektíven’’ értékelni, gondolkodni a történtekről. Mennyiben különbözik a mai fiatalság a hetven évvel ezelőttitől? Vajon mi ugyanúgy döntöttünk volna az ő helyükben?
A film klasszikus értékekkel és tabukkal övezett történelmi témákkal foglalkozik; a filmkészítés folyamatának részleteibe invitálja a nézőt, aminek eredményeképp betekintést ad a Y generáció korszellemébe.

A ZSIDÓ MŰVÉSZETI NAPOK PROGRAMJA:
NAGYI PROJEKT: FILMVETÍTÉS, UTÁNA KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ:

A vetítést követően Veiszer Alinda vendége lesz Bangó Margit és unokája Gáspár Tina.
2019. május 28.

Vetítés kezdete: 19.00
Közönségtalálkozó: a filmet követően
Puskin mozi - Metropolis terem

A film utáni beszélgetés sajnos, betegség miatt elmarad! De a vetítést zavartalanul megtartjuk!

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
magyar-angol
Felirat nyelvek